Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 182 (8711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Activități diversificate

Distracție și educație la a 6 - a ediție a "Grădinței de vară" organizată de GPN Obcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de copii, români și ucraineni deopotrivă, au avut o săptămână plină de evenimente și activități interesante și foarte diversificate, în cadrul celei de-a șasea ediții a "Grădinței de vară", organizată de GPN Obcini în parteneriat cu World Vision România. Chiar de este vacanța de vară, cadrele didactice de la Grădinița Obcini, coordonate de directoarea Maria Todereanu, au participat ca voluntari, pregătindu-le micuților un program încărcat cu fel de fel de activități, în cadrul cărora să se distreze dar să și învețe foarte multe.

"Grădința de vară" și-a deschis „porțile” de luni, cu o vizită la postul local de televiziune " Intermedia" unde au fost întâmpinați de Cătălina Biholar și Adriana Dascălu Bulină. De acolo, micuții aventurieri au ajuns în "Piața Tricolorului" din municipiul Suceava, unde au participat la festivitatea dedicată Zilei Imnului Național.

Reveniți la Grădiniță, alături de prof. Ioana Dochia au exersat abilitățile de comunicare în limba engleză prin jocuri interactive, la finalul zilei fiind acordate diplome copiilor participanți.

Cea de-a doua zi a fost intitulată “Ziua educației pentru o viață sănătoasă!”. Prima activitate, intitulată “Soarele - prieten cu noi”, a fost coordonată de medicul dermatolog Victorina Dima, care le-a explicat celor mici cum să se protejeze de razele soarelui pe timp de vară, astfel încât să le fie un bun prieten.

Nutriționistul Răzvan Gabriel Popescu le-a explicat despre cum pot avea un stil de viață sănătos, iar preșcolarii, alături de cadrele didactice coordonatoare, au pregătit farfurii și frigăruii viu colorate din fructe de vară.

A treia zi a școlii de vară a cuprins activități din sfera domeniului artistico- plastic, sub îndrumarea inspectorului școlar pentru arte Loredana Ceică, dar și din domeniul dezvoltării personale, cu consilierul școlar Otilia Anghelescu, urmate de activități pentru stimularea inteligențelor vizual- spațiale și logico- matematice, alături de Călin Bîrleanu și  Club Rubik Suceava, dar și activități recreative în curtea grădiniței.

Activitățile lor au fost surprinse și pe camerele de filmare, pentru a fi date la TV, pentru că au fost vizitați  de Mihaela Zâna Bârsan de la Exclusiv Știrea zilei și de Angela Bertea de la Antena 1 Observator.

Joi, cea de-a patra zi a proiectul de vară s-a derulat în Parcul de Agrement Tătărași, unde s-au bucurat de prezența partenerilor și  prietenilor grădiniței, Asociația "O viață  altfel ", prin Dana Apostol și Cristina Sabajuc, alături de care copiii au experimentat tehnici de fotografiere.

Ziua a continuat cu jocuri de mișcare, concursuri pe echipe mixte, formate din preșcolarii grădiniței și copiii ucraineni, picnic și atelier de lectură  interactiv.

Ultima zi a Grădiniței de vară "Vrei să înveți lucruri noi?" organizată la G.P.N. "Obcini" Suceava s-a încheiat printr-o activitate cu caracter educativ - preventiv - "Împreună pentru o vacanță în  siguranță”.

Activitatea a fost desfășurată în parteneriat cu I.P.J. Suceava, reprezentată prin comisarulde poliție Dan Hlaghiu de la Biroul de Siguranță Școlară și  subinspector Ana-Maria Ciocănel, de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, care le-au prezentat micuților cum trebuie să se comporte și la ce să aibă grijă într-o mulțime de situații, de la traversatul străzii până la jocurile copilăriei, care pot fi și periculoase uneori.

De mare succes s-au bucurat activitățile sportive - jocuri de mișcare, ștafete, concursuri, realizate sub îndrumarea profesorului  Florin Ciubotariu, reprezentant al LPS Suceava, alături de handbalistele voluntare Lidia Antipenco Lidia și Erato Chiriazic.

Partener media al evenimentului, Monitorul de Suceava a fost prezent la activitățile acestui proiect de succes, care a reușit să aducă multă energie, culoare și veselie la Grădiniță, chiar dacă e vacanță, micuții participanți depășind cu brio barierele de comunicare și distrându-se foarte bine împreună, învățând multe lucruri noi, utile în viața de zi cu zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distracție și educație la a 6 - a ediție a "Grădinței de vară" organizată de GPN Obcini.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Distracție și educație la a 6 - a ediție a "Grădinței de vară" organizată de GPN Obcini5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei