Concursul Național de Fotografie „Surprinde Frumosul!”, proiect catehetic și de tineret ajuns la cea de a IV-a ediție, se va desfășura în perioada 1 august – 1 octombrie 2024. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață, în parteneriat cu Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni, organizează și în acest an această competiție, la care se pot înscrie copii și tineri din țară, dar și din străinătate. Participanții sunt invitați să surprindă în imagini natura în toată frumusețea ei, prin elemente vizual-artistice, care să facă trimitere la spiritualitatea noastră creștină.
Fiecare participant/ă poate trimite o singură fotografie, care trebuie să fie originală. Una dintre regulile de bază ale concursului este și aceea ca fotografia să fie realizată de către participant/ă, cu telefonul, cu tableta ori cu aparatul de fotografiat.
Condiția de intrare în concurs este trimiterea fotografiei, până pe 1 octombrie 2024, la adresa se e-mail: concurs@arhiepiscopiasucevei.ro, alături de următoarele informații: numele și prenumele participantului, vârsta, localitatea de proveniență, numărul de telefon.
Premii
Pentru fiecare etapă de vârstă vor fi acordate premii pentru locurile I, II și III. Premiul I constă în acordarea sumei de 500 de lei, premiul al II-lea constă în acordarea sumei de 300 lei, iar câștigătorului premiului al III-lea îi va fi oferită suma de 200 de lei. Etapele de vârstă pentru concurs sunt următoarele: 6-13 ani, 14-19 ani, 20-34 de ani și peste 35 de ani.
Conform datelor furnizate de Biroul de Catehizare Parohialăal Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, premierea câștigătorilor va avea loc într-un cadru festiv, la o dată ce va fi anunțată ulterior. Fotografiile câștigătoare vor fi adunate într-un album virtual, care va putea fi vizionat pe canalele media ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
Scopul concursului de fotografie „Surprinde Frumosul!” este acela de a-i determina pe tineri să utilizeze chibzuit dispozitivele electronice și să arate, astfel, cât sunt de inspirați, creativi și muncitori.
„Dorim ca tinerii să-și descopere și să-și dezvolte calitățile pe care le-au primit în dar de la Dumnezeu și, nu în ultimul rând, să aibă încredere în ei și să demonstreze că sunt în stare să surprindă și să realizeze fotografii inedite, care să fie admirate de un grup cât mai mare de iubitori de artă și frumos. Așadar, acest concurs încurajează utilizarea cu folos a dispozitivelor electronice, conștientizând cu toții faptul că timpul îndelungat petrecut înaintea ecranului influențează în mod negativ atât sănătatea fizică, cât și duhovnicească a societății actuale”, spun organizatorii.