Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 179 (8708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9743 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4737 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Liderul AUR vine vineri, la Suceava, pentru a semnat contracte cu sucevenii care vor să cumpere apartamente prin „Planul Simion”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul AUR George Simion va fi prezent vineri, 2 august, de la ora 17:30, la sediul acestui partid din municipiul Suceava, de pe str. Ana Ipatescu, nr. 7, pentru a încheia contracte cu sucevenii care doresc să se înscrie în „Planul Simion”, prin care ar urma să intre în proprietatea de apartamente cu prețuri plecând de la 35.000 de euro. Anunțul a fost făcut de liderul Organizației Municipale Suceava AUR, Cătălin Axinte, care a arătat că este pentru prima dată, în istoria ultimilor 34 de ani, când un candidat la președinția României vine cu un proiect fezabil, special conceput pentru românii din ţară şi din diasporă. „Obiectivele proiectului sunt îndrepatate pentru absolut toţi românii, de la tineri la oameni în vârstă, de la cei nevoiaşi până la oameni muncitori care nu au reuşit din veniturile obţinute să-ţi achiziţioneze o locuinţă personală”, a transmis Cătălin Axinte. El a arătat că în cadrul acestui program se vor construi până la un milion de apartamente, la cele mai noi standarde, împărțite teritorial după cererea solicitanților înscriși în program. Liderul AUR Suceava a arătat că locuințele  vor fi amplasate în imediata apropiere a orașelor mari, parțial suprasaturate urbanistic, cu toată infrastructura aferentă, cu utilitățile necesare la o capacitate corelată cu consumurile, iar dotările acestor ansambluri vor fi în raport direct cu numărul populației, pentru a avea acoperit în timp un grad de creștere organică a ansamblurilor. Totodată, în aceste zone vor fi grădinițe, școli, cabinete medicale, spații comerciale, malluri și clădiri de birouri.

Cătălin Axinte a mai declarat că în contractul de înscriere în „Planul Simion” sunt prevăzute trei alternative, în funcţie de necesităţile şi resursele fiecărui român, respectiv apartament cu două camere, la preţul de 35.000 Euro, TVA inlcus (care se poate achiziţiona prin credit, cu avans de 1.000 de Euro, o perioadă de finanţare de maxim 25 ani, cu o rată fixă de 115 euro/lună), apartament cu trei camere, la preţul de 50.000 euro, TVA inlcus (care se poate achiziţiona prin credit cu avans de 1.500 de euro, cu o perioadă de finanţare de maxim 25 ani și rată fixă de 160 Euro/lună) și apartament cu 4 camere, la preţul de 70.000 Euro, TVA inlcus (care se poate achiziţiona prin credit, cu avans de 2.000 de euro și o perioadă de finanţare de maxim 25 ani, cu rata fixă de 225 euro/lună);

„Tot în cadrul <Planului Simion> mai sunt incluse şi alte oportunităţi, create special pentru cetățenii care au contractat credite ipotecare sau imobiliare de la băncile din România şi se află în continuare sub presiunea rambursării sumelor datorate băncilor creditoare, din cauza creșterii necontrolate a ratei dobânzilor aferente acestor credite, dobânzi care conduc la sume lunare de restituit mult prea mari, pentru posibilitățile acestor cetățeni. Astfel, pentru majoritatea doritorilor unei locuințe, costul creditării a devenit mult prea mare și mult prea riscant financiar, acest lucru conducând la dezamăgire, la teama de a se angaja în achiziționarea unui acoperiș deasupra capului, la frustrări și deseori la luarea deciziei plecării din țară. Să nu uităm că, aceiași cetățeni, majoritatea reprezentând familii tinere cu copii în grijă, se confruntă și cu un cost al vieții ridicat care îngreunează, cu atât mai mult, economisirea și, totodată, plata ratelor bancare”, a mai spus Cătălin Axinte. El a subliniat faptul că având în vedere toate aceste aspecte, „Planul Simion” va ușura această povară și va permite oamenilor să se simtă în siguranță și confortabil în propriile case. De asemenea, Axinte a precizat că în „Planul Simion” este prevăzută posibilitatea ca persoanelor care au deja un credit ipotecar sau imobiliar să li se ofere un pachet de refinanțare pentru sume cuprinse între 35.000 și 70.000 de euro, în funcție de numărul de camere și suprafața apartamentului, astfel încât sumele de rambursat lunar către bănci să descrească substanțial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul AUR vine vineri, la Suceava, pentru a semnat contracte cu sucevenii care vor să cumpere apartamente prin „Planul Simion”.
 Vizualizări articol: 2281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 8 voturi
Liderul AUR vine vineri, la Suceava, pentru a semnat contracte cu sucevenii care vor să cumpere apartamente prin „Planul Simion”2.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei