Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 aug 2024 - Anul XXIX, nr. 179 (8708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La prima instanță

Doi șoferi băuți, care au dat vina unul pe altul pentru accidentarea mortală a unei femei, au scăpat foarte ușor la judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Suceava a dat prima sentință într-un dosar privind un accident mortal, produs tocmai la finele lui 2017, pe raza orașului Liteni. Au trecut așadar aproape 7 ani de la dramaticul accident în care a fost accidentată mortal o femeie în vârstă de 42 de ani, de autoturismul în care se aflau doi bărbați.

Ambii erau băuți, ambii au condus mașina în acea zi, a rezultat din anchetă și, evident, doar unul din ei a provocat accidentul. Doar că stabilirea vinovatului de ucidere din culpă a fost complicată pentru că cei doi au dat vina unul pe altul, iar ancheta s-a lungit atât de mult încât s-a a ajuns la prescriere pentru o parte dintre fapte.

 

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni cumplite care au dus în scurt timp la deces

Pe 25 noiembrie 2017, în jurul orei 14.45, pe strada Siliştei din Liteni, un autoturism VW Jetta a fost scăpat de sub control, maşina intrând pe contrasens şi lovind-o violent pe o femeie care se deplasa pe marginea părţii carosabile, pe partea stângă a drumului.

În urma impactului violent, femeia a fost proiectată la câţiva metri distanţă. A fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean Suceava, în stare gravă.

Femeia în vârstă de 42 de ani a murit după câteva ore, în spital. Avea fracturi la ambele picioare şi multiple leziuni interne, costale şi rupturi de organe, astfel că nu a putut fi salvată.

 

Doi bărbați lângă mașină, ambii băuți și cu povești diferite...

Când poliţiştii au ajuns la faţa locului, lângă maşină se aflau doi bărbaţi. Ambii erau confuzi, în stare de ebrietate şi au început să dea din colţ în colţ când au fost întrebaţi cine s-a aflat la volan. În aceste condiţii, poliţiştii i-au verificat pe ambii cu aparatul etilotest. Unul avea concentraţia de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celălalt, posesorul maşinii, 1,33 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

A doua zi, după continuarea cercetărilor, bărbatul cu alcoolemia cea mai mare, Dumitru Şuhan, în vârstă de 42 de ani, din Liteni, a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul poliţiei judeţene.

Pe parcursul anchetei, care a presupus inclusiv testul poligraf pentru ambii, s-a stabilit că autorul accidentului a fost celălalt inculpat, Robert Vasile Lupu.

Ancheta a fost într-adevăr dificilă pentru că ce cei doi au ieșit pe propriile picioare din mașină (nu au existat elemente care să indice poziția lor în autoturism) după accident și au dat declarații unul împotriva altuia.  

Din cercetări a rezultat că în ziua accidentului cei doi au băut împreună în mai multe locații şi s-au deplasat între Udeşti şi Vultureşti, cu autoturismul implicat în accident.

 

Prescriere pentru alcool și pedeapsă cu suspendare pentru ucidere din culpă

Așadar, ambii au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru conducere sub influența alcoolului, în timp ce inculpatul Robert Vasile Lupu a fost trimis în judecată și pentru ucidere din culpă.

Prin sentința Judecătoriei Suceava de ieri, în cazul ambilor s-a constatat că fapta de conducere sub influența alcoolului este prescrisă, din cauza anilor scurși de la comiterea faptei.

A rămas în picioare doar fapta de ucidere din culpă, însă fără circumstanța agravantă a conducerii sub influența alcoolului.

Judecătoria Suceava i-a aplicat lui Robert Vasile Lupu  pedeapsa de 2 ani și 4 luni de închisoare pentru ucidere din culpă, însă cu suspendare, pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni.

Pare nu puțin, ci foarte puțin, pentru o astfel de faptă, pentru o viață pierdută la numai 42 de ani.

Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi șoferi băuți, care au dat vina unul pe altul pentru accidentarea mortală a unei femei, au scăpat foarte ușor la judecată.
 Vizualizări articol: 775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi șoferi băuți, care au dat vina unul pe altul pentru accidentarea mortală a unei femei, au scăpat foarte ușor la judecată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei