Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 175 (8704)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Fonduri

A fost semnat contractul pentru livrarea echipamentelor IT din cadrul proiectului de modernizare a unităților de învățământ din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea fălticeneană a demarat un ambițios proiect de modernizare a infrastructurii educaționale și dotarea unităților de învățământ conform standardelor actuale de educație. Vineri, 26 iulie 2024, la Primăria Municipiului Fălticeni, primarul Gheorghe Cătălin Coman a semnat cu reprezentanţii firmei Next Expert, în prezenţa conducerii unităţilor de învăţământ din municipiu, contractul de livrare a echipamentelor IT, în cadrul proiectului „Dotarea cu materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe din Municipiul Fălticeni, judeţul Suceava”. Este vorba despre tot ceea ce înseamnă: table interactive, laptopuri, sisteme sunet, camere videoconferinţă, imprimante multifuncţionale, scannere portabile. 

Primarul municipiului Fălticeni, prof. Gheorghe Cătălin Coman, a declarat: „Astăzi am semnat contractul de livrare pentru un prim lot al proiectului finanțat cu fonduri europene prin PNRR. Un proiect extrem de consistent financiar, în valoare de 13,25 milioane de lei. Sunt 132 de miliarde de lei vechi investiți în echipamente IT, mobilier și dotări pentru toate unitățile de învățământ din Fălticeni, respectiv cele trei licee, patru școli gimnaziale, cele două grupuri de grădinițe, patru cu program normal, respectiv trei cu program prelungit și clubul copiilor.”

Contractul semnat vineri acoperă primul lot, cel mai mare, în valoare de 6,981 milioane de lei, echivalentul a aproape 70 de miliarde de lei vechi. În următoarea lună, va avea loc livrarea de echipamente IT moderne, incluzând table inteligente, calculatoare, laptopuri, imprimante și scanere, toate destinate modernizării activității educaționale din unitățile de învățământ.

„Termenul de livrare l-am stabilit împreună cu firma Next Expert și directorii unităților de învățământ până la finalul lunii august, astfel încât începerea anului școlar 2024-2025 ne va găsi cu toată aparatura IT livrată și montată pentru a putea fi folosită din prima zi de școală”, a adăugat primarul Coman.

Acest proiect de anvergură, finanțat integral din fonduri europene, fără nici un cost suplimentar pentru bugetul local, va transforma sistemul educațional din Fălticeni, aducând tehnologie de ultimă generație în sălile de clasă.

„La sfârșitul acestui proiect vom avea un sistem educațional foarte modern pentru că vorbim de tehnologie de ultimă generație folosită în toate țările dezvoltate din lume. Mulțumesc colegilor din Primărie care au contribuit la buna derulare a acestui proiect și colegilor mei profesori, directori de la toate unitățile de învățământ cu care am colaborat pentru a atinge obiectivele proiectului și pentru a avea o dotare a unităților de învățământ la standarde internaționale”, a concluzionat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost semnat contractul pentru livrarea echipamentelor IT din cadrul proiectului de modernizare a unităților de învățământ din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A fost semnat contractul pentru livrarea echipamentelor IT din cadrul proiectului de modernizare a unităților de învățământ din Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei