Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 173 (8702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repartizare computerizată

Specializările cu cele mai mari medii la admiterea la liceu. Mate-info, engleză, de la ”Ștefan” și „Petru”, în Top 50 național

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 5.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Suceava au aflat miercuri, 24 iulie, care este liceul și specializarea unde au fost admiși în urma repartizării computerizate, realizată în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în funcţie de preferinţele elevilor.

Rezultatele admiterii pot fi consultate pe www.admitere.edu.ro.

În mare parte, mediile de admitere au fost mai mici decât în 2023, însă concurența tot a fost ridicată la specializările bine cotate.

Cele mai mari medii de admitere le au viitorii elevi ai clasei de Matematică-informatică, bilingv engleză, de la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” Suceava, unde candidaţii au fost admişi cu medii cuprinse între 9,57 și 9,97. 

Mai exact, un absolvent de gimnaziu cu o medie mai mică de 9,57 nu ar fi avut șanse să fie admis în această clasă.

Tot cu medii foarte mari, între 9,50 și 9,87, s-a intrat la aceeași specializare, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

Aceste două specializări au fost incluse de Ministerul Educației în Top 50 al celor mai bune specializări din țară, din prisma notelor de admitere.

Colegiul „Ștefan cel Mare” este plasat pe poziția numărul 25, iar Colegiul „Petru Rareș” este pe poziția 41.

Topul specializărilor ordonate după ultima medie din județul Suceava

În top 20 al celor mai bune specializări din județul, cele două licee menționate își împart primele locuri și sunt prezente pe 13 din cele 20 de poziții. Toate specializările celor două licee sunt în acest clasament restrâns.

Pe poziția a 10-a este clasat Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, mate-info, unde, pe cele 52 de locuri, s-a intrat cu medii între 8,80 și 9,85.

Colegiul rădăuțean apare de patru ori în Top 20 al celor mai bune specializări, cu mate-info, științe ale naturii (8,55-9,75), științe sociale (8,27-9,42) și filologie (8,07-8,95).

Pe poziția cu numărul 13 figurează mate-info de la Colegiul „Mihai Eminescu” Suceava, unde mediile de admitere au fost între 8,57 și 9,57.

În top 20 mai apare mate-info de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni (8,30-9,90) și Colegiul Tehnic Rădăuți, mate-info (8,05-8,95).

 

Aproape 800 de elevi au intrat la liceu cu medii mai mici de 5

Aproape 800 de elevi care şi-au încheiat socotelile cu ciclul gimnazial au intrat la liceu cu medii de admitere de 2, 3 sau 4.

Sunt 767 de viitori boboci de liceu care figurează cu medii de admitere sub 5, un număr semnificativ mai mare față de anii trecuți.

Dintre aceștia, 36 au promovat către studiile liceale cu medii de admitere sub 2,99.

Cea mai mică medie de admitere din județ este 1,92, medie cu care un absolvent de la Valea Moldovei a fost admis la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.

Cu 2,12, un alt candidat de la Dorna Candrenilor a fost admis la liceul din comună.

Ministerul Educației a recomandat permanent ca elevii cu rezultate slabe să se îndrepte către învățământul profesional, mai ales în condițiile în care oferta de la profesională este una variată.

Numeroși elevi însă aleg liceul cu toate că rezultatele lor indică faptul că ar face cu greu față învățământului de patru ani și examenului de bacalaureat.

De mai mulți ani s-a renunțat la obligativitatea de a se intra la liceu cu o medie de cel puțin 5, sistemul fiind deseori criticat pentru această măsură mult prea permisivă cu elevii foarte slabi.

 

50 de candidați au rămas pe dinafară

50 de candidaţi suceveni, cu medii de admitere între 2,50 și 6,70, au rămas fără loc la liceu după repartizarea computerizată, dat fiind faptul că nu şi-au corelat opţiunile cu mediile lor. Practic, aceştia au optat pentru licee unde media de admitere a fost mai mare decât cea pe care au obţinut-o ei. Nouă dintre aceștia au medii peste 5.

Candidatul cu cea mai mare medie, de 6,70, este absolvent al Școlii Gimnaziale Nr. 10 Suceava, iar următorii doi, cu medii peste 6, sunt de la Straja și Frătăuții Vechi.

 

38 de candidați din alte județe au fost repartizați în licee din Suceava

38 de absolvenți de gimnaziu din alte județe din țară au fost admiși în cadrul liceelor din Suceava.

Aceștia au medii între 4 și 9,12.

Sunt doar trei elevi cu medii peste 8, în vârful ierarhiei fiind un absolvent al Liceului „Marin Preda” Odorheiu Secuiesc, Harghita, care a fost admis la mate-info, Colegiul „Ștefan cel Mare”.

A doua medie, de 8,77, este a unui absolvent din Botoșani, care a optat pentru Colegiul „Mihai Eminescu”, științe sociale, iar a treia medie, de 8,37, este a unui elev din Mihăileni, Botoșani, care a ales Colegiul „Lațcu Vodă” Siret, științe ale naturii.

Cei mai mulți candidați provin din Botoșani, ceilalți fiind absolvenți din Neamț, Harghita, Iași, Bacău.

De joi, 25 iulie, și până marți, 30 iulie, este programată depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

Pe 30 iulie, unitățile de învățământ vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

Între 31 iulie și 2 august vor fi soluționate, de către comisia de admitere județeană, situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specializările cu cele mai mari medii la admiterea la liceu. Mate-info, engleză, de la ”Ștefan” și „Petru”, în Top 50 național.
 Vizualizări articol: 2064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Specializările cu cele mai mari medii la admiterea la liceu. Mate-info, engleză, de la ”Ștefan” și „Petru”, în Top 50 național4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei