Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 173 (8702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Facilitate

Serviciile de curățenie și alte activități ocazionale pot fi plătite cu tichete care asigură vechime în muncă și asigurare medicală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitățile casnice prestate de diverse categorii de persoane pot fi plătite cu tichete achiziționate de la Agenția de Ocupare a Forței de Muncă, aceasta fiind atât o posibilitate legală de suplimentare a veniturilor, cât și de a obține asigurare medicală și vechime în muncă. Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, a explicat că tichetul de activități casnice permite oricărei persoane fizice cu vârsta peste 16 ani să obțină venituri suplimentare din activități casnice necalificate, indiferent că are statut de șomer, pensionar, elev, student sau angajat.

„Menținerea calității de asigurat în sistemul de sănătate și de pensii se obține prin preschimbarea lunară a minimum 85 de tichete pentru activități casnice, respectiv 1.275 lei. Impozitul datorat, 255 lei în acest caz, se aplică la jumătatea venitului realizat din cumularea tichetelor, fiind și cea mai avantajoasă cale de a obține vechime în muncă și asigurare de sănătate. Mai exact, la preschimbarea tichetului cu valoarea de 15 lei, se rețin pentru contribuții doar 3 lei”, a arătat purtătorul de cuvânt al instituției.

Printre activitățile casnice eligibile se numără: servicii de curățenie și igienizare, grădinărit, spălatul și călcatul rufelor, servicii de croitorie, prepararea hranei, îngrijirea și supravegherea persoanelor dependente, îngrijirea animalelor de companie.

Atât beneficiarii, cât și prestatorii de activități casnice pot valorifica și achiziționa tichetele prin intermediul platformei online tichete.anofm.ro, precum și în format fizic, la casieria AJOFM Suceava. Reprezentanta AJOFM afirmă că deschiderea unui cont în platformă „este un procedeu simplu și intuitiv”, folosind adresa proprie de e-mail. Persoanele care au nevoie de ajutor pentru înscrierea pe platformă pot suna la telefon 0230 523279, tasta 1, sau pot merge la sediile agenției pentru a discuta direct cu un angajat care să le faciliteze acest demers.

Anca Capverde a subliniat că și angajatorii pot acorda tichete de activități casnice angajaților, sub formă de bonus sau primă. Pentru a face acest lucru, angajatorii trebuie să încheie un contract cu agenția pentru ocuparea forței de muncă din raza în care au sediul, iar angajații să-și deschidă un cont pe platformă.

Tichetele de activități casnice au o valabilitate de 12 luni de la achiziționare, după care se vor anula. Tichetele nevalorificate se pot returna către agenție în termen de 30 de zile de la anulare. Beneficiarii casnici care au utilizat 600 de tichete într-un an pot beneficia de 75 de tichete gratuite în anul următor, iar angajatorii care au valorificat 600 de tichete într-un an pot primi 50 de tichete gratuite în anul următor.

Trebuie precizat că tichetele nu sunt transferabile.

„Achiziționarea și valorificarea tichetelor de activități casnice flexibilizează cadrul legal, printr-o formă apropiată clasicului contract de muncă, cu posibilitatea de a obține vechime în muncă și asigurare medicală prin cea mai avantajoasă contribuție și doar prin deschiderea unui cont pe platformă. Posibilitatea de a obține calitatea de asigurat, prin preschimbarea lunară a tichetelor, face acest sistem extrem de atractiv pentru prestatori. De asemenea, facilitarea accesului la servicii esențiale pentru beneficiari, soluția simplă și viabilă pentru cei care doresc să își completeze veniturile prin munca ocazională necalificată, precum și posibilitatea oferită angajatorilor de a-și recompensa angajații prin tichetele de activități casnice, contribuie la o economie mai flexibilă și adaptată nevoilor actuale”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciile de curățenie și alte activități ocazionale pot fi plătite cu tichete care asigură vechime în muncă și asigurare medicală.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Serviciile de curățenie și alte activități ocazionale pot fi plătite cu tichete care asigură vechime în muncă și asigurare medicală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei