Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 173 (8702)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Și tu poți să ajuți!

Asociația „Bucovina Civică” vrea să ducă pe litoralul românesc 100 de copii defavorizați și din centre de plasament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația „Bucovina Civică” vrea să ducă pe litoralul românesc, într-o tabără, și în acest an, 100 de copii din județ care provin din familii defavorizate, copii din centre de plasament, copii cu dizabilități, dar și tineri sportivi care nu a văzut până acum marea.

Inițiatorii proiectului, Andrei Bacoș și Vasile Bolohan, cei care au înființat asociația cu aproape 10 ani în urmă, spun că anul trecut au reușit să ducă la Costinești 85 de copii, fiind una dintre cele mai emoționante acțiuni pe care le-au organizat până acum. În efortul lor de a face o bucurie copiilor necăjiți, Andrei și Vasile nu sunt singuri. Sucevenii și nu numai le cunosc foarte bine munca de voluntariat și faptul că vor să facă bine, așa că li se alătură mereu.

 

Trebuie adunați 17.000 de euro

Și de această dată, inițiatorii acțiunii caritabile fac apel la toți cei care vor să ajute să o facă fără nici o suspiciune, pentru că fiecare bunuț donat asociației va ajunge la acești copii. Costul pe zi pentru fiecare copil la mare este de 150 de lei (cazare și trei mese pe zi), la care se mai adaugă alte cheltuieli (apa necesară pe tren, echipament pentru unii copii, dulciuri, înghețată, mici surprize pentru beneficiari etc.). Pentru organizarea taberei sunt necesari aproximativ 17.000 de euro, bani pe care Andrei și Vasile trebuie să-i adune cât mai repede, pentru că, în perioada 1-7 septembrie 2024, copiii trebuie să fie în tabăra de la Costinești.

Licitație: Tricoul lui Benzema, cu autograf

Inițiatorii campaniei s-au gândit să facă și o licitație cu obiecte pe care cei care vor să ajute copiii, vor să doneze, să le păstreze ca amintire. Astfel, una dintre piesele de bază ce vor fi scoase la licitația online, în perioada 1-15 august 2024, va fi un tricou al fotbalistului francez Karim Mostafa Benzema, cu autograf, sportiv care, în 2022, a câștigat trofeul Balonul de Aur. Benzema joacă acum pe post de atacant la Al-Ittihad în Liga Profesionistă din Arabia Saudită. Pe plan internațional, Benzema a jucat la națională pentru Franța, Franța U17, Franța U18, Franța U19 și Franța U21.

Vor mai fi scoase și alte obiecte la licitație, iar oamenii vor putea să-și aleagă ce doresc și, în același timp, să facă donații pentru copilașii care își doresc atât de multă să meargă la mare. De copii, în tabără, se vor ocupa mai mulți voluntari, dar și unele rude ale copiilor, mai ales în cazul micuților cu dizabilități. Va fi ca într-o familie, în care adulții vor avea multe responsabilități, dar bucuria celor 100 de copii le va ușura munca și nici nu vor simți efortul. Când vezi fericirea din ochii unui copil care vede pentru prima dată întinderea imensă de apă, când te gândești că a lăsat acasă sărăcia, lipsurile și acum este entuziasmat, curios, bucuros, nu mai poți să te gândești la tine, ca voluntar, la efortul tău, ci te gândești la el, la copilul pentru care o tabără la mare este cel mai frumos lucru care i se întâmplă. De aceea, unii copii care au fost anul trecut în tabăra organizată de Asociația „Bucovina Civică” își doreau să nu mai plece de pe plajă, nu se mai săturau de nisip, de apă, de vacanță, de timpul petrecut cu alți copii, momente fericite, la care nici nu sperau.

 

Donați și ajutați!

Sucevenii, oamenii cu suflet mare știu că Asociația „Bucovina Civică” se implică de mulți ani în sprijinirea persoanelor defavorizate. Anul trecut, asociația a achiziționat o garsonieră, care a fost renovată și în ea stă acum un tânăr care provine dintr-un centru de plasament. „Mai bine de jumătate din oamenii străzii sunt foști tineri care au părăsit sistemul de protecție. Reintegrarea lor în societate ține foarte mult de sprijinul nostru. Etichetarea lor și bullyingul nu ar trebui să existe”, spuneau, la momentul achiziționării locuinței, Andrei Bacoș și Vasile Bolohan.


Dacă doriți să ajutați un copil fără posibilități să meargă în tabără la mare, în perioada 1-7 septembrie 2024, puteți să vă alăturați Asociației „Bucovina Civică” și să donați în conturile: Lei RO81BTRLRONCRT0624422701, Euro RO31BTRLEURCRT0624422701.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociația „Bucovina Civică” vrea să ducă pe litoralul românesc 100 de copii defavorizați și din centre de plasament.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asociația „Bucovina Civică” vrea să ducă pe litoralul românesc 100 de copii defavorizați și din centre de plasament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei