Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 172 (8701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Încadrare

Spitalul din Fălticeni a fost acreditat în categoria a II-a, cel mai înalt nivel la care au ajuns spitalele din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Municipal Fălticeni a fost încadrat de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) în categoria a II-a de acreditare, a anunțat managerul unității medicale, dr. Vlad Morariu. „Este o dovadă clară că dăruirea, implicarea și munca asiduă sunt rețeta garantată a progresului. Mă simt mândru, împlinit și norocos să mă aflu la conducerea unui colectiv minunat, harnic și dornic mereu de mai bine!”, a afirmat dr. Morariu. Acesta a mulțumit public compartimentului de management al calității, serviciului administrativ și corpului medical al spitalului pentru această realizare.

În România există șase categorii de acreditare: categoria I – acreditat; categoria II – acreditat cu recomandări; categoria III – acreditat cu rezerve; categoria IV – acreditat cu încredere redusă; categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; categoria VI – neacreditat.

Din pandemie, nici un spital românesc nu a mai fost clasificat în categoria I de acreditare.

Categoria I ‐ acreditat înseamnă că există toate resursele și sunt optimizate toate procesele care să asigure cele mai bune rezultate ale procesului de îngrijire, conforme cu posibilitățile științelor medicale actuale, cu cele mai mici riscuri, cele mai mici costuri, în cel mai scurt timp, spre deplina satisfacție a pacienților.

Categoria a II-a acreditat cu recomandări reflectă capacitatea managementului spitalului și susținerea autorității tutelare sau a patronatului, pentru a atinge cele mai înalte standarde. Această clasificare arată că au fost identificate deficiențe, dar și soluțiile și resursele necesare corectării acestora și că există dorința de a se conforma tuturor cerințelor standardelor de acreditare.

Potrivit legislației în vigoare, dacă un spital nu are acreditare asta nu înseamnă că nu poate funcționa. Unitățile sanitare neacreditate pot funcționa în baza autorizației sanitare de funcționare, dar fără a primi finanțare din fonduri publice.

Spitalul din Fălticeni are în derulare mai multe proiecte, finanțate cu bani europeni și cofinanțate de la bugetul local, pentru creșterea calității serviciilor medicale. De exemplu, în urmă cu două luni deliberativul local a aprobat documentația pentru construirea unui centru de imagistică RMN și dotarea acestuia cu un RMN 3 Tesla, în valoare de aproape 4 milioane de euro, cu o contribuție de 2% de la bugetul local.

Anterior a fost aprobată, de către Ministerul Sănătății, finanțarea unui proiect de înființare a unui centru de recuperare medicală pentru pacienții cu afecțiuni neurologice și musculo-scheletale (posttraumatice/cronice). Suma aprobată pentru achiziția aparaturii și echipamentelor medicale este de 5 milioane de lei, din care 10% reprezintă contribuția de la bugetul Consiliului Local Fălticeni.

De asemenea, Spitalul Municipal Fălticeni a primit finanțare integrală din Programul Național de Redresare și Reziliență pentru proiectul Safe Hospital, pentru reducerea infecțiilor nosocomiale, în valoare de 22,64 de milioane de lei. Fondurile vor fi utilizate pentru achiziția de echipamente și materiale destinate reducerii infecțiilor nosocomiale și implicit creșterea calității și siguranței actului medical prestat în spital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul din Fălticeni a fost acreditat în categoria a II-a, cel mai înalt nivel la care au ajuns spitalele din România.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul din Fălticeni a fost acreditat în categoria a II-a, cel mai înalt nivel la care au ajuns spitalele din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei