Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 172 (8701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Întâlniri oficiale

Senatorul PSD Gheorghiță Mîndruță a participat la New York la reuniunea Forumului Politic la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă organizat de ONU

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Gheorghiță Mîndruță a participat, în perioada 15-18 iulie 2024, la cea de-a 12-a reuniune a Forumului Politic la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă, organizată sub auspiciile Consiliului Economic și Social (ECOSOC) al ONU, și la reuniunea Segmentului la Nivel Înalt al ECOSOC, care au avut loc la New York, în SUA. Tema reuniunii a fost consolidarea Agendei 2030 și eradicarea sărăciei în vremuri de crize multiple, prin furnizarea eficientă de soluții durabile, reziliențe și inovatoare.

Gheorghiță Mîndruță a arătat că în cadrul reuniunilor, 38 de țări de pe toate continentele au prezentat rapoarte naționale privind implementarea Obiectivelor Dezvoltării Durabile (ODD): „În cadrul primei intervenții am asigurat membrii prezenți de faptul că România rămâne pe deplin angajată pe calea dezvoltării durabile, într-un context marcat de multiple crize globale și, îndeosebi, de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”.

El a adăugat că în cadrul ședințelor a făcut referire la măsurile recente adoptate de România, cum ar fi proiectul de lege privind crearea unui centru de excelență pentru dezvoltarea durabilă, menit să consolideze capacitatea în domeniu a instituțiilor publice, prin activități de cercetare, pregătire profesională, dialog și schimburi de experiență. „La Senatul României, ne concentrăm pe copii și tineri, cu diverse inițiative, cum ar fi proiectul SenatJunior, programele de internship și de formare pentru studenți, sau crearea unui grup de prietenie parlamentară pentru copii”, a spus Mîndruță. El a adăugat că la începutul acestui an a inițiat o lege privind participarea copiilor în procesele decizionale din cadrul administrației publice, prin care instituțiile publice, atât centrale, cât și locale, trebuie să organizeze regulat sesiuni de consultare cu copiii și să creeze o secțiune dedicată copiilor pe pagina lor web.

De asemenea, senatorul PSD a arătat că la Senatul României s-a implementat recent proiectul „Soluții digitale pentru dezvoltarea capacității administrative”, prin care s-a creat o platformă digitală integrată care oferă servicii online de înaltă calitate pentru cetățeni. El a arătat că ținta este ca, în anul 2030, 60% dintre cetățeni să interacționeze cu autoritățile publice prin internet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PSD Gheorghiță Mîndruță a participat la New York la reuniunea Forumului Politic la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă organizat de ONU.
 Vizualizări articol: 343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Senatorul PSD Gheorghiță Mîndruță a participat la New York la reuniunea Forumului Politic la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă organizat de ONU1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei