Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 172 (8701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

28 iulie

Ediția a opta a manifestării „Roți legendare” va avea loc duminică, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, 28 iulie, începând cu ora 10:00, în parcarea din fața Administrației Fiscale din vecinătatea Pieței „Nada Florilor” din municipiul Fălticeni, se va desfășura a opta ediție a manifestării „Roți legendare”. Evenimentul marchează 128 de ani de la apariția primului vehicul în oraș și va include o expoziție de aproximativ 100 de mașini de colecție și motociclete, majoritatea produse între anii 1950 și 1990. Aceste vehicule, cu o vechime de peste 30 de ani, îndeplinesc criteriile impuse de Retromobil Club România.

Organizată de Retromobil Club România, prin Retromobil Club Suceava, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Fălticeni, întâlnirea va aduce laolaltă pasionați de mașini istorice din județul Suceava și din alte județe din Moldova.

Iulian Todirică, reprezentantul Retromobil Club România în județul Suceava, a subliniat importanța evenimentului, amintind că Fălticeni a fost al treilea oraș din România unde a circulat un automobil, în 1896.

„Primele trei maşini din România, fiecare câte o trăsură-automobil tip Benz, cu patru locuri şi motoare de 12CP, au fost aduse în 1895 de trei craioveni. În 1896 au intrat în ţară alte trei trăsuri-automobile, un Peugeot în Bucureşti, un Rochet - Schneider în Tecuci şi un triciclu Bollé în Fălticeni.

Vă invit duminică să admiraţi cu drag aceste autovehicule care fac parte din patrimoniul tehnic naţional şi internaţional, iar cei care aveţi maşini cu o vechime de peste 30 de ani, care sunt într-o stare impecabilă, să vă alăturaţi Retromobil Club România și să veniți pe 28 iulie la Fălticeni”, a precizat Iulian Todirică, reprezentantul Retromobil Club România în judeţul Suceava.

Primarul municipiului Fălticeni, prof. Gheorghe Cătălin Coman, și-a exprimat entuziasmul pentru acest eveniment, menționând că expoziția de mașini istorice este una dintre puținele de acest fel organizate în municipii. „Pe 28 iulie este ultima activitate din cadrul Zilelor Municipiului Fălticeni, ediția 2024. Este o manifestare de suflet, cu mașini foarte frumoase. Le mulțumesc tuturor participanților și domnului Iulian Todirică pentru inițiativă”, a precizat primarul Coman.

Expoziția de oldmobile va avea loc între orele 10:00 și 13:00, urmând ca automobilele să fie admirate într-o paradă pe traseul: str. Republicii – parcarea magazinului Kaufland – str. Republicii – str. Dogari – str. 13 Decembrie – str. Sucevei – Restaurant E85. De la ora 14:00, mașinile de epocă vor fi expuse la Popas E85, între orele 14:30-16:00.

În cadrul expoziției vor fi acordate premii, trofee și diplome, iar fiecare participant va primi o plachetă și un tricou al evenimentului. Evenimentul va fi prezentat de jurnalistul Relu Ursachi Gavril.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ediția a opta a manifestării „Roți legendare” va avea loc duminică, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ediția a opta a manifestării „Roți legendare” va avea loc duminică, la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei