Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 172 (8701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Murmur de copil”, din Vama

Alexandru, în vârstă de 15 ani, suferă de tetrapareză spastică și în august este programat la o operație. Are nevoie de 5.200 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alexandru are 15 ani și a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică, epilepsie, microcefalie, retard neuropsihomotor sever.Nicicând nu a putut vorbi, nu a putut alerga, nu s-a putut juca, nu a putut visa, nu a putut cere ajutorul, dar cu un murmur, cu o privire poate topi zeci de inimi. Zi de zi, clipă de clipă, lângă Alexandru (din Vama) stă mama acestuia, Ștefania Cornelia Merchiș, o tânără care se luptă să îi ofere copilului ei o viață mai bună. Pentru a-și ajuta copilul, mama acestuia are nevoie urgent de 5.200 euro. Din această sumă, 2.800 de euro sunt doar pentru operație și 2.400 de euro reprezentă costurile analizelor, transportul, recuperările ulterioare, medicația. Alexandru are nevoie și de un „scaun de poziționare”, costisitor și acesta.  

Până în prezent, Alexandru a beneficiat de trei intervenții de miofibrotomie subcutanată la un spital din Chișinău, ultima având loc în anul 2021. La ultimul control i s-a recomandat o nouă intervenție chirurgicală, în perioada 20-25 august 2024, la clinica Terramed din Chișinău, pentru ameliorarea durerilor asociate diagnosticului, reducerea spasticității și o mai bună funcționare a mâinilor și picioarelor. Acele inimi, acei oameni care pot să-i întindă o mână de ajutor și pot să-l ajute să facă operația, să continue terapiile recuperatorii, o pot face donând în contul bancar în lei, deschis la BCR pe numele mamei:  RO84RNCB0236053385370001.

 

Ședințe de kinetoterapie și masaj, de trei ori pe săptămână

Mama adolescentului ne-a povestit că întoți acești ani, fiind și asistent personal, s-a ocupat permanent de creșterea și îngrijirea copilului, s-a informat și a făcut tot posibilul ca băiatul să poată beneficia de medicamente, intervenții chirurgicale, terapii, fizioterapii, mergând anual la recuperări în centre din Oradea, Bușteni, Câmpulung Moldovenesc, „cu dorință și speranță în ceea ce privește îmbunătățirea stării de sănătate a acestuia”.

Alexandru face de trei ori pe săptămână, la domiciliu, kinetoterapie și masaj, cu specialiști de la Clinica de Recuperare „Sf. Nectarie” Câmpulung Moldovenesc. O ședință costă 150 de lei. Veniturile familiei sunt reduse, așa că este greu să speri la intervenții chirurgicale complicate și costisitoare.

Din această disperare și lipsă de bani, mama lui Alexandru a înființat Asociația „Murmur de copil”. Murmurul lui Alexandru ar fi de dorit să ajungă la cât mai multă lume, pentru ca ajutorul să vină din mai multe direcții.

Mama lui Alexandru, Ștefania Cornelia Merchiș, le mulțumește tuturor oamenilor care au ajutat-o până acum și celor care îi vor fi alături în continuare. Orice donație îl ajută pe Alex extraordinar de mult. Orice ajutor contează, mai ales acum, când trebuie să mai facă o operație. „Dacă aveți o firmă și vreți să ne ajutați cu 20% din impozitul pe profit, să știți că banii vor fi folosiți pentru Alexandru, pentru a continua recuperarea. Noi vă suntem recunoscători. Donațiile dumneavoastră se vor transforma în tratament medicamentos și intervenții chirurgicale ce urmează să le facă, care îi vor fi benefice, și de care are multă, multă nevoie”, a mai transmis mama băiatului.

 

Are nevoie de ajutor!

Drumul este lung și anevoios, dar mama lui Alexandru speră că vor exista oameni generoși care le vor întinde o mână de ajutor, care cred într-un ,,Murmur de copil”. Toți cei care vor să cunoască mai bine povestea lui Alexandru pot intra pe pagina de Facebook a Asociației „Murmur de copil”, unde pot vedea progresele acestuia, imagini de la terapie, mesaje postate de mama lui Alexandru etc. Acest copil fragil nu poate lupta singur. Are nevoie de ajutor. Are nevoie de oameni care să-i plătească operația și terapiile recuperatorii, pentru ca viața lui să se îmbunătățească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru, în vârstă de 15 ani, suferă de tetrapareză spastică și în august este programat la o operație. Are nevoie de 5.200 de euro.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Alexandru, în vârstă de 15 ani, suferă de tetrapareză spastică și în august este programat la o operație. Are nevoie de 5.200 de euro5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei