Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 170 (8699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Devotament

„Cupluri de Aur” sărbătorite la Fălticeni: 50 de ani de căsnicie, celebrați cu emoție și bucurie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Catedrala „Învierea Domnului” din Fălticeni a fost sâmbătă, 20 iulie, gazda unui eveniment special, dedicat celor 52 de „cupluri de aur” care au sărbătorit împlinirea a 50 de ani de căsnicie. Ceremonia, organizată de autoritățile locale, a avut loc într-un cadru festiv și a fost un prilej de bucurie și emoție pentru cuplurile participante și pentru comunitatea locală.

La evenimentul desfășurat sub patronajul Sf. Ilie, ocrotitorul municipiului, au fost prezenți familiile sărbătoriților, membri ai comunității fălticenene, reprezentanți ai administrației locale, precum și oaspeți din Lituania, Italia, Moldova și Iordania, cu care municipiul Fălticeni are încheiate acorduri de înfrățire sau urmează să se înfrățească, cum este orașul Ain El-Basha din Regatul Hașemit al Iordaniei.

Slujba de binecuvântare și cuvântul de încurajare

Aniversarea a început cu o slujbă de binecuvântare oficiată de părintele protopop Adrian Dulgheriu, împreună cu mai mulți preoți din Protopopiatul Fălticeni. Ca în fiecare an, nașii celor 52 de cupluri au fost doi tineri care s-au căsătorit anul acesta, nunta acestora având loc în urmă cu două săptămâni.

Părintele Adrian Dulgheriu a subliniat importanța evenimentului pentru comunitate: „Este un moment de neuitare nu numai pentru dumneavoastră, cei care sunteți sărbătoriți astăzi, ci pentru întreaga comunitate fălticeneană. Nu este puțin lucru ca Dumnezeu să binecuvânteze o familie cu 50 de ani de împreună viețuire.

Este acel moment în care trebuie să ne plecăm în fața dumneavoastră, și pentru aceasta vreau să vă citesc din Sfânta Scriptură un verset care este potrivit acestui moment: Înaintea celui cărunt să te scoli, să cinstești fața bătrânului şi să te temi de Domnul Dumnezeul tău. Este o poruncă pe care Dumnezeu ne-o dă fiecăruia dintre noi care suntem mai tineri: Să te înclini, să te ridici în fața celui cărunt, în primul rând pentru că datorită dumneavoastră suntem noi, apoi pentru că am avut tot timpul de învățat de la dumneavoastră și tot timpul ne-am bucurat de înțelepciunea și grija pe care ne-ați oferit-o. De ce să nu recunoaștem, ne bucurăm și de strădania, de munca dumneavoastră atunci când ne uităm în orașul acesta. Toate aceste lucruri trebuie să impună din partea noastră un semn de recunoștință și de apreciere profundă. Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut, vă felicităm pentru cei 50 de ani de împreună viețuire”, a fost mesajul părintelui protopop Adrian Dulgheriu.

Recunoașterea valorilor familiale

Primarul Gheorghe Cătălin Coman a felicitat cuplurile pentru longevitatea și stabilitatea relațiilor lor, subliniind importanța valorilor familiale în societate: „Nu cred că este loc mai potrivit și moment mai frumos ca acest eveniment să se realizeze aici sub cupola sfintei Biserici și într-o zi sfântă pentru Fălticeni, de sărbătoare, ziua de Sfântul Ilie, patronul spiritual al municipiului Fălticeni. Avem și o pereche de tineri nași care sunt cei mai bogați de aici, pentru că dintr-o dată, la două săptămâni de la căsătorie, au 52 de perechi de fini.

În numele meu personal, de conducător al administrației publice locale și în numele întregii comunități fălticenene, vreau să vă mulțumesc pentru întreaga activitate pe care ați depus-o pentru binele tuturor cetățenilor din municipiul Fălticeni, pentru faptul că v-ați crescut frumos copiii, nepoții, strănepoții și aveți în continuare un rol important în ceea ce privește educația lor. Vă mulțumesc pentru că sunteți aproape de familii, de familiile tinere care au ce învăța de la dumneavoastră. Și sunt convins că ne vom revedea mult timp de acum înainte să învățăm, așa cum am spus, unii de la ceilalți. Să dea Dumnezeu să fiți fericiți și sănătoși mulți ani de aici înainte și să mă așteptați și pe mine la 50 de ani de căsătorie. Și întotdeauna să ne întâlnim cu zâmbetul pe buze, să știm că cineva ne iubește, ține la noi și apreciază eforturile și tot ceea ce înseamnă rolul activităților noastre”, le-a transmis primarul Cătălin Coman sărbătoriților.

Cadouri și masa festivă

În cadrul ceremoniei, cuplurile au primit diplome de onoare, buchete de flori și mici cadouri din partea Primăriei Fălticeni și a sponsorilor Avon și Alevia, în semn de apreciere pentru exemplul de viață pe care îl oferă. La final, toate cuplurile au fost invitate la o masă festivă organizată la un restaurant din Fălticeni, unde au avut ocazia să împărtășească din experiențele și amintirile acumulate în cei 50 de ani de căsnicie.

Ceremonia dedicată „cuplurilor de aur” din Fălticeni nu este doar o recunoaștere a unei realizări personale, ci și un mod de a promova valorile familiei în rândul comunității. Este un omagiu adus dragostei, respectului și perseverenței, elemente esențiale pentru o căsătorie de succes. Organizatorii și-au exprimat dorința de a continua această tradiție, celebrând în fiecare an cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie, ca un omagiu adus iubirii și devotamentului.

Evenimentul a fost organizat în cadrul Programului Zilele Municipiului Fălticeni, demonstrând angajamentul orașului față de susținerea și promovarea familiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cupluri de Aur” sărbătorite la Fălticeni: 50 de ani de căsnicie, celebrați cu emoție și bucurie.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Cupluri de Aur” sărbătorite la Fălticeni: 50 de ani de căsnicie, celebrați cu emoție și bucurie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei