Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 169 (8698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Certificate

Titlul de „Școală europeană” pentru șase unități din județ. Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni conduce clasamentul național

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șase licee din judeţ au obţinut titlul de „Şcoală europeană” în cadrul competiţiei cu acelaşi nume, competiție organizată de aproape 20 de ani de către Ministerul Educației, la care participă unitățile de învățământ care au fost şi sunt implicate în proiecte europene din domeniul educației.

Este vorba despre: Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, clasat pe prima poziție în clasamentul național, cu cel mai mare punctaj – 198; Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni – 181 puncte; Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava - 177 de puncte; Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu ” Dumbrăveni – 177 puncte; Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” C-lung Moldovenesc – 168 de puncte; Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni – 161 de puncte.

104 unități de învățământ preuniversitar primesc titlul de „Școală europeană” în urma competiției din acest an.

La cele 19 ediții de până acum au participat 2.574 de unități de învățământ din toate județele țării, iar 1.161 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală europeană”.

Anul trecut, cinci unități din județ au primit certificatul de „Școală europeană”: Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, locul III la nivel național, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava și Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” Liteni.

Certificatul „Școală europeană” este valabil trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut. Astfel, pentru menținerea titlului, pe lângă un management coerent și performant, școlile trebuie să dezvolte noi proiecte de parteneriat școlar cu unități similare din Europa. 

Potrivit Ministerului Educației, „Certificarea școlilor cu titlul <Școală europeană> conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide”.

Ministerul de resort a mai subliniat că această competiție națională, aflată la a XIX-a ediție, încurajează și motivează participarea școlilor din România la programele europene precum Socrates 1997-2006, Lifelong Learning 2007-2013, Erasmus 2014-2020 și Erasmus+ 2021-2027 și contribuie la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spațiului European al Educației.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Titlul de „Școală europeană” pentru șase unități din județ. Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni conduce clasamentul național.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Titlul de „Școală europeană” pentru șase unități din județ. Colegiul „Mihai Băcescu” Fălticeni conduce clasamentul național0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei