Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 166 (8695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Titularizare

Peste 1.100 de candidați susțin astăzi examenul pentru un post în școli, cel mai mare număr din ultimii ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

1.154 de candidaţi care vor o carieră la catedră vor susține miercuri, 17 iulie, concursul de ocupare a posturilor în învăţământul preuniversitar pentru un post fie pe perioadă nedeterminată (ca titular), fie determinată.

Numărul înscrișilor pentru examenul de titularizare este cel mai mare din ultimii ani, la sesiunile din 2022 și 2023 numărul candidaților abia depășind 900. Creșterile salariale din ultimul an, noi beneficii pentru personalul didactic (card de primă didactică, zile libere în plus etc.) și programul mai lejer comparativ cu alte domenii probabil au făcut ca sistemul de învățământ să redevină atractiv pentru tineri și nu numai.

La fel ca în anii anteriori, disciplinele de concurs cu cel mai mare număr de candidați înscriși sunt: învățământ preșcolar (215 candidați), învățământ primar (176 candidați), educație fizică și sport (100), limba si literatura română (91), matematica (76), consiliere psihopedagogică (55), limba și literatura engleză (53), biologie (38), geografie (31), istorie, psihopedagogie specială, religie ortodoxă, franceză.

 

  • Ventilatoare, folie de aluminiu pe ferestre, aparate de aer condiționat mobile și asistență medicală

 

Având în vedere temperaturile ridicate prognozate pentru miercuri, pentru buna desfășurare a probei scrise, Inspectoratul Școlar Județean Suceava a luat următoarele măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de concurs: apă potabilă pentru candidați, ventilatoare în toate sălile de concurs, folie de aluminiu lipită pe ferestrele expuse la soare, 20 de aparate de aer condiționat mobile (asigurate de ISU Suceava), 4 generatoare electrice care să permită desfășurarea acțiunilor specifice probei scrise în eventualitatea întreruperii furnizării de energie electrică, asistență medicală în fiecare centru de concurs.

De asemenea, candidații pot avea acces în sala de concurs cu microventilatoare cu baterii (portabile) și sticluțe cu apă, conform anunțului postat pe site-ul IȘJ Suceava.

  • Lucrări scanate și puse pe platformă

 

Proba scrisă din cadrul examenului național de titularizare 2024 se desfășoară miercuri, 17 iulie, începând cu ora 9.00 și are o durată de patru ore.

Examenul se desfășoară în patru centre din municipiul Suceava: colegiile tehnice „Petru Mușat”, „Samuil Isopescu”, Nr. 1 și Școala Gimnazială „Miron Costin”.

„Proba este monitorizată audio-video, în toate sălile de concurs. La finalul probei, în prezența candidaților, lucrările scrise sunt scanate și încărcate în platforma de evaluare”, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava.

Concursul de titularizare constă în probă practică sau inspecţie specială la clasă şi probă scrisă, potrivit programelor specifice pentru concurs.

Nota obţinută la proba practică sau la inspecţia specială la clasă are o pondere de 25% în media de repartizare. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată.

Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

De menționat că o notă mare la concursul de titularizare nu garantează candidaților şi un loc ca profesor titular deoarece sunt discipline pentru care sunt scoase la concurs foarte puțin posturi.

În acest an sunt 176 de posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată în școlile din județ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.100 de candidați susțin astăzi examenul pentru un post în școli, cel mai mare număr din ultimii ani.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.100 de candidați susțin astăzi examenul pentru un post în școli, cel mai mare număr din ultimii ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei