Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 166 (8695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Patronul firmei la care era angajat ucraineanul care a provocat accidentul cu cinci morți, cercetat penal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patronul firmei la care era angajat șoferul ucrainean care a provocat accidentul cu cinci morți din dimineața zilei de 1 iulie, de pe drumul european 85, între Suceava și Cumpărătura, a fost pus sub acuzare de procurori. Și nu doar el, ci și un alt angajat al firmei SC Yulidey Spedition Suceva, dar și firma în sine. Patronul se numește Tiberius Balan, iar imediat după accident nu și-a asumat nimic, asta în condițiile în care cei de la ISCTR Suceava au stabilit că tahograful era măsluit și nu funcționa.

În aceste condiții, ancheta a fost extinsă și față de alte persoane, în afara șoferului ucrainean.

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au extins urmărirea penală faţă de o persoană juridică, cu obiect principal de activitate <transport de mărfuri>, şi două persoane fizice, respectiv administratorul şi managerul de transport ai societății amintite anterior, pentru săvârșirea infracțiunilor de <nerespectarea atribuțiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparațiilor> și <ucidere din culpă>.

Potrivit datelor din ancheta procurorilor, în data de 1 iulie 2024, în calitate de operator de transport rutier de mărfuri în traficul rutier național și internațional, în realizarea obiectului de activitate și în interesul său, în nume personal, cât și prin persoanele cu funcție de răspundere din cadrul acestei societăți, respectiv administratorul și managerul de transport, deținătoare de vehicule, nu și-au îndeplinit atribuțiile stabilite prin actele normative din domeniul transporturilor, în ceea ce privește verificarea condițiilor tehnice de securitate și nu și-au îndeplinit obligațiile impuse prin normele anterior menționate referitoare la efectuarea reparațiilor și intervențiilor tehnice necesare, constând în verificarea și înlocuirea periodică a anvelopelor uzate la ansamblul rutier de vehicule compus din autoutilitara şi semiremorcă condus la data de 01.07.2024, ora 06:28, de un alt inculpat din dosar”, se arată în comunicatul procurorilor.

Aceștia spun că uzura excesivă a anvelopelor autoutilitarei și explozia anvelopei din partea stângă față a autoutilitarei, respectiv schimbarea direcției în mod brusc, fără a mai putea fi redresat, și pătrunderea pe sensul opus de circulație, unde a intrat în coliziune cu ansamblul rutier de vehicule, compus din autoturism şi platformă care tracta un alt autoturism, condus regulamentar pe sensul de deplasare Cumpărătura către municipiul Suceava, au fost factori determinanți în tragedie.

  • Filmul tragediei din dimineața zilei de 1 iulie

 

Tragedia din dimineața zilei de 1 iulie s-a produs la ora 6.30, într-o perioadă când traficul pe drumul european 85 nu este unul foarte intens, ceea ce permite circulația cu viteză mare.

Autobetoniera condusă de șoferul ucrainean circula dinspre Suceava spre Fălticeni, iar înainte de Cumpărătura a avut loc o explozie a anvelopei din partea stângă față. Mastodontul a ajuns pe sensul opus de mers și a lovit în plin mașina de teren Land Rover în care se aflau șoferul din Buzău și cei patru membri ai familiei Lăzărescu. Mașina a devenit aproape instantaneu un morman de fiare contorsionate și toți cei cinci ocupanți au murit. Practic, echipajele de prim ajutor nu au mai putut face nimic pentru a-i readuce la viață.

Pentru toți se poate spune că a fost vorba de un ghinion teribil. Familia din Volovăț se întorcea de pe litoral, iar în județul Buzău autoturismul marca VW Touran cu care circulau s-a defectat. Au apelat la o platformă pentru a ajunge acasă, iar în timp ce se deplasau spre Volovăț au fost implicați în cumplitul accident.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul firmei la care era angajat ucraineanul care a provocat accidentul cu cinci morți, cercetat penal.
 Vizualizări articol: 1839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patronul firmei la care era angajat ucraineanul care a provocat accidentul cu cinci morți, cercetat penal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei