Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 166 (8695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă blitz

Afaceristul care a accidentat mortal un biciclist și a fugit, trimis în judecată pentru trei infracțiuni, la numai o lună de la tragedie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul în vârstă de 41 de ani, din comuna Slatina, care, pe 5 iunie, a accidentat mortal un biciclist și care are și mai multe circumstanțe agravante la comiterea faptei de ucidere din culpă, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

De remarcat că avem un caz de anchetă fulger, inculpatul fiind trimis în judecată la fix o lună de zile de la accident, pe 6 iulie.

Exact cum ar trebui să fie în mod normal, o anchetă rapidă și un proces care va începe în curând, condiții în care probabil într-un timp rezonabil va fi emisă și o condamnare, în funcție de gradul de vinovăție pe care îl vor stabili judecătorii.

 

  • Biciclist mort în drum, urmele clare ale unui impact, dar nici urmă de mașină sau șofer

 

Pe 5 iunie, la ora 1.15 din noapte, un apel la 112 a anunțat Poliția municipiului Fălticeni cu privire la faptul că un bărbat este întins pe partea carosabilă a DJ 209A, în satul Pâraie, comuna Mălini, posibil decedat.

În scurt timp s-a constatat decesul celui care se deplasase cu o bicicletă, Vasile B., în vârstă de 24 de ani, din Mălini.

Urmele unui accident rutier au fost clare, astfel că în scurt timp s-a dat o alarmă majoră.

Au fost alertate toate echipajele în serviciu și a fost identificat abandonat un autoturism marca Skoda, cu avarii, în zona Mănăstirii Slatina.

S-a stabilit în scurt că mașina aparține firmei SVG TRANSPORTER SRL, din satul Găinești, comuna Slatina, și că la volan se aflase chiar administratorul, Mihai Pîrlac, în vârstă de 41 de ani.

Din cercetări a rezultat că acesta a abandonat mașina în acea parcare după accident și a apelat la o cunoștință, care l-a luat cu mașina sa.

În postura de pasager, Pîrlac s-a îndreptat spre Siret.

Echipajele de poliție angrenate în acest caz s-au mișcat însă repede, iar suspectul a fost identificat în jurul orei 7.45.

La aproximativ 7 ore de la accident, când a putut fi testat, suspectul avea concentrația de 0,17 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Calculul retroactiv a stabilit ulterior că inculpatul avea la ora accidentului o concentrația de 1,49 g/l alcool în sânge.

 

  • Va fi judecat pentru trei infracțiuni, una mai gravă decât alta

 

Într-un răspuns pentru Monitorul de Suceava, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni ne-au transmis că inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de ”conducere sub influența alcoolului”, ”ucidere din culpă” și ”părăsirea locului accidentului”.

Trei infracțiuni în concurs așadar, una mai gravă decât alta.  

 

  • Șoferul beat a pătruns pe contrasens, de unde venea biciclistul 

 

Procurorii au oferit detalii și despre ancheta privind accidentul, apărând și informația că șoferul a pătruns pe contrasens, unde l-a acroșat fatal pe biciclist:

”Într-o curbă la stânga, în localitatea Pâraie, pe fondul vitezei neadaptate și al consumului de alcool, a pătruns pe sensul opus de circulație, împrejurare în care l-a surprins și accidentat pe numitul B.V., în vârstă de 24 de ani, din Mălini, care se deplasa, în calitate de biciclist, pe partea carosabilă”, au transmis procurorii.

După impact, autorul și-a continuat drumul cu mașina în jur de 10 kilometri, până în zona Mănăstirii Slatina, unde a abandonat vehiculul, după care s-a îndreptat spre Siret, într-o mașină în care a fost pasager.

Procesul în care va fi judecat Mihai Pîrlac a fost deja înregistrat pe rolul Judecătoriei Fălticeni.

După noua legislație, dacă va fi găsit vinovat, inculpatul nu poate primi decât o pedeapsă cu executare, pentru că a comis fapta de ucidere din culpă cu circumstanța agravantă a alcoolului.

Acesta este și motivul pentru care autorii de accidente mortale de acest gen sunt și arestați perioade lungi de timp, uneori și până la condamnare. 

Până la o sentință definitivă a judecătorilor, inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție.

Prin avocați aleși, Mihai Pîrlac a făcut mai multe solicitări de înlocuire a arestului preventiv cu măsuri mai blânde, fără succes deocamdată.  

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceristul care a accidentat mortal un biciclist și a fugit, trimis în judecată pentru trei infracțiuni, la numai o lună de la tragedie.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afaceristul care a accidentat mortal un biciclist și a fugit, trimis în judecată pentru trei infracțiuni, la numai o lună de la tragedie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei