Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 165 (8694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De sezon

Ventilatoarele au devenit un produs de lux și au dispărut din magazine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă, unele cu care județul Suceava s-a confruntat extrem de rar sau chiar deloc, au transformat ventilatoarele și aparatele de aer condiționat în produse de lux. Pentru a face mai suportabil aerul din locuințe, oamenii au luat cu asalt magazinele de specialitate și au lichidat stocurile încă de săptămâna trecută.

E o situație pe care nimeni nu a prevăzut-o, astfel încât nici stocurile nu erau extrem de mari.

La Altex, de exemplu, toate ventilatoarele, indiferent de mărime sau preț, au fost vândute până vineri.

Daniel Călușeru, area sales manager al firmei Altex, a precizat că firma avea în depozite câteva mii de ventilatoare la nivel național, dar toate au fost vândute.

”Anul acesta a fost un record de vânzări, iar stocurile sunt epuizate. Primele ventilatoare vor veni abia după data de 25 iulie”, a anunțat Daniel Călușeru.

Cei de la Altex mai au pe stoc aparate de aer condiționat, dar acestea pot fi achiziționate prin comandă și nu direct din magazine. Se asigură și montajul, cu mențiunea că timpul de așteptare care până acum era de 5 zile a crescut la 10 zile, iar timpul de livrare a aparatelor a crescut, de asemenea.

Un alt magazin, aceeași problemă. La Flanco, în toate cele patru magazine din județul Suceava nu se mai găsește absolut nici un ventilator. S-au dat zeci de ventilatoare ca pâinea caldă, dar și mai multe aparate de aer condiționat.

”Cererea este imensă, dar, din păcate, stocurile sunt epuizate. În weekend au fost, fără nici un fel de exagerare, sute de persoane care au dorit să achiziționeze un ventilator. S-a dat totul, indiferent de preț, mărime sau consum”, a arătat Emanuel Iosub, consultant vânzări Flanco Suceava.

Inter Conti, o altă firmă care vinde astfel de produse, și-a epuizat, de asemenea, toate stocurile existente.

”Avem pe stoc ventilatoare chiar și de 2-3 ani, dar în câteva zile s-au dat toate. Cererea este extrem de ridicată, dar din păcate nu avem de unde ne aproviziona pentru că furnizorii nu au marfa solicitată pe stoc. Iar să aducem din străinătate, durează foarte mult”, a mărturisit Mihai Ududec, administratorul firmei Inter Conti Suceava.

În ceea ce privește firmele care se ocupă cu montarea aparatelor de aer condiționat, acestea pur și simplu nu mai fac față cererii.

”Pur și simplu suntem asaltați de cereri. Avem plină fiecare zi în următoarele două săptămâni, motiv pentru care nici nu mai luăm comenzi”, a explicat reprezentantul unei firme care se ocupă cu montarea de instalații de aer condiționat.

Costurile unei astfel de operațiuni pleacă de la 500 de lei, dar poate crește în funcție de distanță, dar și de alte particularități.

Cum era de așteptat, în aceste zile caniculare, cu temperaturi chiar și de 40 de grade Celsius, a crescut și consumul de apă. Reprezentanții ACET Suceava nu au putut oferi cifre concrete, acestea putând fi disponibile abia la final de lună, dar au confirmat că se resimte un consum mai mare, fără a fi pusă în pericol alimentarea cu apă potabilă a celor care sunt racordați la ACET, mai puțin orașul Liteni, unde sunt probleme mai vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ventilatoarele au devenit un produs de lux și au dispărut din magazine.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ventilatoarele au devenit un produs de lux și au dispărut din magazine3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei