Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 165 (8694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Două săptămâni

Tabără de artă, în cadrul proiectului cultural ,,Cool Trad”, la Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Casa de Cultură Rădăuți se va deschide luni, 22 iulie 2024, la ora 12:00, o tabără de artă, în cadrul proiectului cultural ,,Cool Trad”, ce se va derula timp de două săptămâni.

Proiectul, organizat de Asociația pentru Cultură și Tradiție „Anton Pann” și Casa de Cultură Rădăuți și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, constă în organizarea și susținerea unor cursuri de muzică vocală, instrumentală și euritmie, destinate copiilor, tinerilor și adulților din municipiul Rădăuți și din împrejurimi.  

Cursurile, derulate frontal, atât individual, cât și în grupe de lucru, au ca principal scop îmbogățirea nivelului cultural a minimum 30 de cursanți, participanți în cadrul proiectului. Workshopurile derulate vor fi organizate în 6 ateliere: muzică (cursuri de introducere în studierea pianului, a lăutei și a chitarei, canto-muzică clasică, muzică bizantină și corală, tehnică dirijorală), euritmie.

 

  • Program. Profesori

 

Programul proiectului va cuprinde, în perioada 22-26 iulie 2024, „euritmie” - grupuri de 15-20 de participanți, cu vârste cuprinse între 6-14 ani, durata de 1h 30’; euritmie - grup de 15-20 de participanți, cu vârste cuprinse între 15-19 ani, durata de 1h 30’; Curs de muzică bizantină/clasică – grup de 8-15 participanți, cu vârste cuprinse între 15-19 ani, durata de 1h 30’; Curs de muzică bizantină/clasică - grup de 8-15 adulți, durata de 1h 30’; Curs de tehnică vocală/canto - grup de 8-10 tineri și adulți, durata de 1h 30’; Curs de muzică pentru copii - grup de 15-20 participanți, durata de 1h;

în perioada 29 iulie - 2 august 2024: Curs de chitară/lăută - curs individual pentru participanţi cu vârste cuprinse între 10-19 ani, durată de 30 minute (destinat începătorilor și avansaților); Curs introductiv de pian - curs individual pentru participanți cu vârste cuprinse între 5-19 ani, durată de 30 minut (destinat începătorilor); Curs de muzică bizantină – grup de 8-15 tineri, vârste: 15-19 ani, durata de 1h 30 de minute; Curs de muzică bizantină - grup de 8-15 adulți, durata de 1h 30’; Curs de tehnică vocală/canto - grup de 8-10 tineri și adulți, durata de 1h 30’; Curs de tehnică dirijorală - grup de tineri și adulți, durata de 2h.

Pe 4 august 2024, va avea loc închiderea oficială a programului, cu prezentarea rezultatelor proiectului cultural.

Profesorii implicați în proiect: dr. Constantin Răileanu – muzică bizantină, muzică clasică, tehnică vocală, tehnică dirijorală; dr. Oana Lucia Răileanu – pian; dr. Alexandru Stoica - chitară, lăută; prof. Ramona Bărbulescu – euritmie.

 

  • Valorizarea potențialului artistic

 

Scopul principal al acestui proiect, spun organizatorii, este creșterea motivației participanților pe care o poate provoca „înspre accesarea sinelui, cunoașterea culturii și valorificarea talentului artistic. Toate acestea pentru că arta este o limbă universală și facilitează integrarea socială, perseverența și învățarea pe tot parcursul existenței”.

Viviana Huțuleac, specialist PR și comunicare, a declarat că, prin derularea acestui proiect, „ne propunem să le oferim elevilor și tinerilor interesați oportunitatea de a învăța să ființeze sensibil, prin descoperirea, conștientizarea și dezvoltarea abilităților, a propriilor talente native, valorizând potențialul artistic. Astfel, pentru ca viitorul societății să nu se îndepărteze prea mult de ceea ce înseamnă cultură și exprimare liberă, încercăm să le oferim cursanților șansa de a cunoaște și deprinde atât tehnici de cânt instrumental și vocal, cât și tehnici de exprimare euritmică prin inițierea acestora în lumea artistică. Este cunoscut faptul că arta stimulează intelectul, creativitatea, imaginația, atenția, încrederea de sine și spiritul de echipă. În acest fel, îi vom putea ajuta pe participanții la workshopuri să se dezvolte în plan artistic și să-și câștige încrederea în ei, chiar dacă fac parte din grupuri vulnerabile și provin din medii defavorizate și defavorizante”.

Organizatorii taberei de artă: Asociația pentru Cultură și Tradiție ”Anton Pann”, Casa de Cultură Rădăuți, Primăria Municipiului Rădăuți. Parteneri Proiect: Asociația Klavier Art, Cromtel Tv, Radautiziar, Monitorul de Suceava, Radio România Iași, Radio Top Suceava, Asociația Sf. Agatha, Galeria de Artă ,,Traian Postolache”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără de artă, în cadrul proiectului cultural ,,Cool Trad”, la Rădăuți.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabără de artă, în cadrul proiectului cultural ,,Cool Trad”, la Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei