Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 165 (8694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Progres

Spitalul Clinic de Urgență Suceava, pregătit pentru înființarea unei unități pentru arși

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a primit, vineri, avizul Ministerului Sănătății pentru modificarea de structură organizatorică, în sensul creșterii numărului de paturi de la 8 la 12 la secția de Chirurgie plastică și microchirurgie reparatorie. Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat, luni, că acest aviz „este un pas esențial în înființarea la Suceava a unității funcționale de arși”, după ce o comisie specializată din cadrul Ministerului Sănătății va face o vizită la fața locului.

Dr. Calancea a subliniat că Spitalul Clinic din Suceava dispune de baza materială și resursa umană „necesare înființării acestei structuri atât de necesare întregii regiuni a Moldovei”, respectiv un medic primar și 3 medici specialiști.

„Pe lângă cele patru paturi, din cadrul secției dedicate arșilor, vor fi amenajate și alte paturi în secția ATI a spitalului, secție ce va intra într-un amplu proces de extindere și modernizare. La data prezentă, pentru secția ATI este efectuată documentația DALI și urmează să fie scoasă la licitație proiectarea pentru extinderea și modernizarea secției”, a precizat dr. Calancea.

La această dată, pentru tratamentul pacienților considerați mari arși, în Moldova există doar cinci paturi, la Clinica de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului Clinic „Sf. Spiridon”, din Iaşi. Teoretic, România are 34 de paturi pentru mari arși - 6 paturi la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București, câte 5 paturi la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arși București, Spitalul Clinic de Urgență Județean „Sf. Spiridon” Iași, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” Timișoara, 3 paturi la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și 10 paturi pentru copii, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” București. Multe voci din rândul medicilor afirmă că nu toate aceste paturi sunt dotate, însă, cu tot ceea ce este necesar pentru tratamentul marilor arși.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Clinic de Urgență Suceava, pregătit pentru înființarea unei unități pentru arși.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Clinic de Urgență Suceava, pregătit pentru înființarea unei unități pentru arși5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei