Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 165 (8694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Selecție

Profesoară din județ, printre cei 10 dascăli români cu proiecte inovatoare de știință la Festivalul „Science on Stage” Finlanda

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Proiecte inovatoare de știință și tehnologie aparținând unor dascăli români vor fi prezentate în cadrul Festivalului European „Science on Stage”, important eveniment dedicat educației STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), din perioada 12-15 august. 
Sunt în total șapte proiecte, unul dintre ele – „Chimie prin metoda STEAM” - aparținând profesoarei Valerica Ignătescu, de la Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava, informează Ministerul Educației, printr-un comunicat de presă. 
 
 
Proiectul promovează învățarea bazată pe investigare, are o mare relevanță pentru viața de zi cu zi, promovează educația pentru dezvoltare durabilă și stimulează interesul elevilor pentru știință. Valerica Ignătescu a explicat că scopul proiectului câștigător a fost realizarea unor activități de promovare a educației STEAM - un proces structurat de integrare a științelor exacte și a artei, cu scopul de a forma viitori adulți inteligenți, ușor adaptabili societății și capabili de a pune în valoare cunoștințele acumulate pe întregul proces al educației în viitorul loc de muncă.
 
 
Referitor la evenimentul din Finlanda, Ministerul Educației a mai completat că „Festivalul European <Science on Stage> este o oportunitate de dezvoltare a comunității cadrelor didactice, prin schimb de bune practici pe teme comune de interes, de la îmbunătățirea predării, la dezvoltarea competențelor digitale, sustenabilitate, educație incluzivă, orientare profesională și dezvoltarea profesională a profesorilor în domeniul STEM”.
Ediția din acest an este organizată sub patronajul Comisarului european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Ilana Ivanova, și va reuni peste 450 de profesori STEM din învățământul primar și secundar din Europa, miniștri ai educației, stakeholderi, mass-media.
„România va fi reprezentată de profesorii ale căror proiecte bazate pe educația STEM au fost desemnate câștigătoare la concursul organizat de către Universitatea <Babeș-Bolyai> din Cluj-Napoca, prin implicarea prof. univ. dr. Nicoleta Brișan, în calitate de coordonator național <Science on Stage> România”. 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesoară din județ, printre cei 10 dascăli români cu proiecte inovatoare de știință la Festivalul „Science on Stage” Finlanda.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Profesoară din județ, printre cei 10 dascăli români cu proiecte inovatoare de știință la Festivalul „Science on Stage” Finlanda5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei