Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 165 (8694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cel mai mare punctaj

Prof. Marinela Mocanu, de la Salcea, este coordonatoarea celui mai bun manual de Educaţie tehnologică, clasa a VII-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai nou manual de Educație tehnologică și aplicații practice, pentru clasa a VII-a, a cărui echipă de autori a fost coordonată de Marinela Mocanu, profesoară la școlile din Salcea și Plopeni, a fost apreciat cu cel mai mare punctaj, 98.82, de evaluatorii selectați de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Manualul realizat la Editura Aramis Print a fost aprobat pentru a fi folosit în anul școlar 2024-2025, prin ordin al ministrului Educației, acesta urmând să ajungă în câteva săptămâni pe băncile elevilor din toată ţara.
Manualul poate fi răsfoit online la https://manuale.edu.ro/, și pe https://manuale.arobs.com/tehnologica_7/, iar până pe 22 iulie, profesorii de specialitate își pot exprima opțiunea de a-l folosi în următorul an școlar.

Marinela Mocanu a menționat că actualul manual este versiunea îmbunătățită a celui din 2019, clasat și atunci pe primul loc și foarte bine apreciat de profesori.

„Consider că pe parcursul anilor, lucrând în aceeași echipă, alături de colegele mele Loredana Săndulescu și Magda Dache, dar și de echipa Aramis, redactorii Celina Iordache și Iuliana Voicu, tehnoredactori, ilustratori, corectori, am căpătat experiență, ne-am consolidat ca echipă și calitatea s-a îmbunătățit la fiecare nou titlu. Ne-am străduit să valorificăm observațiile elevilor, ale colegilor, să venim mereu cu alte activități, să ne adaptăm contextului actual, să aplicăm cunoștințele noi în situații din viața reală”, a subliniat Marinela Mocanu, profesoară de Educație tehnologică la Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea și la Școala Gimnazială ”Cristofor Simionescu” din Plopeni.

 

  • Grafică atractivă, conținut structurat, propuneri de activități practice

 

Manualul de Educație tehnologică și aplicații practice, clasa a VII-a, este structurat pe patru unități de învățare, conform programei școlare aprobate: Materiale textile, Materiale lemnoase, Materiale metalice și Material la alegere, în care sunt propuse patru materiale.

„Fiecare unitate de învățare abordează formarea competențelor specifice prin parcurgerea proiectului unității de învățare, însă sunt propuse și întrebări pentru valorificarea conținuturilor, alte activități ce susțin formarea și dezvoltarea abilităților practice.

Noua machetă vine cu o grafică atractivă, culori îmbinate armonios, cu conținuturi structurate în grafice, schițe, tabele, completate în varianta digitală cu filme reale ale unor operații/procese tehnologice realizate în unități de producție, exemple de lucrări practice realizate în clasă, demonstrații, dar și exerciții interactive de aplicare a noțiunilor studiate”, a mai punctat prof. Mocanu.

De menționat că acesta este al șaptelea titlu de manual, aprobat de Ministrul Educației, începând cu primul pentru clasa a V-a în 2017. În prezent sunt în școli și manualele pentru clasele a V-a și a VI-a, completate cu caietele elevilor și auxiliarul suport de curs pentru clasa a VIII-a, semnate de aceeași echipă de autori.

Alături de manual și auxiliare curriculare, prof. Marinela Mocanu recomandă utilizarea RED (resurse educaționale deschise), adresate elevilor și cadrelor didactice, pe care le-a realizat în calitate de expert realizare RED, în cadrul proiectului CRED. Materialele digitale se găsesc pe https://digital.educred.ro/red-din-cred/red-gimnaziu, dar și pe canalul de YouTube al disciplinei, în care sunt postate 29 filme didactice https://www.youtube.com/playlist?list=PLqle1aQarAtgYrObh-wD7-FiWbbeVUZL5.

 

  • Cetățean de onoare, în 2024

 

O altă reușită importantă a prof. Marinela Mocanu, din acest an, este reprezentată de primirea titlului de Cetățean de onoare, distincție acordată de primarul orașul Salcea, Ezekiel Belțic, în luna martie a acestui an, „pentru seriozitatea, implicarea și devotamentul în actul educațional și protejarea mediului înconjurător”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prof. Marinela Mocanu, de la Salcea, este coordonatoarea celui mai bun manual de Educaţie tehnologică, clasa a VII-a.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prof. Marinela Mocanu, de la Salcea, este coordonatoarea celui mai bun manual de Educaţie tehnologică, clasa a VII-a5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei