Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 165 (8694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9742 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În instanță

Alte 20 de persoane, trimise în judecată pentru fraudarea examenelor pentru obținerea permisului de conducere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alte 20 de persoane, printre care și cinci polițiști care activau la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, au fost trimise în judecată recent de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Serviciul Teritorial Suceava.

Este al optulea dosar care vizează actele de corupție de la această instituție. Angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI), instructori și administratori ai unor școli de șoferi au fost implicați în fraudarea probei practice a examenului de obținere a permisului de conducător auto, totul în schimbul diferitor sume de bani.

Procurorii DNA Suceava spun că în acest caz este vorba de 59 de candidați, iar faptele s-au petrecut în cursul anului 2020.

Persoanele trimise în judecată sunt Cristian Blîndu, Ioan Bogdan Bivol, Cristian Popa, Anamaria Pascal, Ionel Gheorghe Perijoc, cu toții angajați la vremea respectivă la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, dar și alte 15 persoane care au fost implicate în această schemă infracțională.

Cristian Blîndu va fi judecat pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, luare de mită în formă continuată, spălare a banilor.

Ioan Bogdan Bivol este trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, respectiv luare de mită în formă continuată vor fi judecați Anamaria Pascal și Cristian Popa, în timp ce Ionel Gheorghe Perijoc este acuzat de comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
Cei 15 administratori ai unor școli de șoferi, instructori auto, dar și alți intermediari și candidați vor fi judecați pentru comiterea unor infracțiuni de: dare de mită, complicitate la luare de mită, trafic de influență, complicitate la trafic de influență, comise în formă simplă și continuată.

 

  • Care sunt acuzațiile aduse de procurorii DNA Suceava


”Începând cu luna ianuarie a anului 2020, inculpații Blîndu Cristian, Pascal Anamaria, Popa Cristian ar fi aderat la un grup infracțional organizat, constituit de comisarul-șef Obreja Radu-Ionuț și agentul Perijoc Gheorghe-Ionel, structurat pe mai multe paliere, care ar fi avut ca scop fraudarea, în schimbul unor sume de bani primite cu titlu de mită, a examenelor practice pentru obținerea permisului de conducere.
Concret, în contextul menționat mai sus, inculpații Blîndu Cristian, Pascal Anamaria, Popa Cristian și Bivol Ioan Bogdan ar fi pretins și primit de la 59 de elevi/cursanți, direct sau prin intermediari, diverse sume de bani, cu titlu de mită, cuprinse între 100 de euro și 700 de euro (în total 14.800 de euro).
În schimbul sumelor de bani menționate mai sus, inculpații, care ar fi avut calitatea de examinatori, ar fi efectuat o evaluare superficială sau necorespunzătoare a candidaților, iar uneori, în funcție de situația concretă survenită, ar fi intervenit asupra comenzilor autovehiculului, fie pentru a-i facilita candidatului o anumită manevră, fie pentru a preveni săvârșirea vreunei abateri care ar fi determinat nepromovarea examenului.
În aceeași perioadă, inculpatul Blîndu Cristian ar fi folosit o parte din sumele obținute în maniera de mai sus pentru a achiziționa, pe numele unei alte persoane, dar pentru sine, un autoturism de lux în valoare de 41.500 de euro”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.
Procurorii au mai anunțat că a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile și asupra unor sume de bani ridicate cu ocazia perchezițiilor de la domiciliile unora dintre cei trimiși în judecată. Spre exemplu, de la Cristian Blîndu s-au ridicat 110.740 de euro, 1.350 de lire sterline și 16.550 de lei, în timp ce de la Cristian Popa au fost ridicați 30.730 de euro, 15.013 lei și 1.129 de dolari.
Procurorii au mai menționat că au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și au făcut precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alte 20 de persoane, trimise în judecată pentru fraudarea examenelor pentru obținerea permisului de conducere.
 Vizualizări articol: 1695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alte 20 de persoane, trimise în judecată pentru fraudarea examenelor pentru obținerea permisului de conducere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei