Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 164 (8693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Caniculă

Interdicția de circulație a vehiculelor grele este valabilă în parte și luni și marți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Perioada deja lungă de caniculă a dus la instituirea de restricții de circulație pentru autovehiculele grele, pe toate drumurile naționale și europene, pentru evitarea deteriorării grave a infrastructurii.

În weekend, interdicția a fost pentru toate vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, de la orele 10.00 la 20.00, în timp ce de luni măsura era valabilă la cele de peste 12 tone.

Conform unei informări oficiale a Companiei de Drumuri, în zilele de luni și marți, în intervalul orar 11.00-19.00, pe drumurile publice din România va fi restricționată circulația automarfarelor cu masă totală maxim autorizată mai mare de 12 tone. În acest sens, Poliția de Frontieră Română va permite accesul pe teritoriul țării doar al vehiculelor grele care îndeplinesc condițiile legale de călătorie,

În același context, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava s-au dispus măsuri urgente de reevaluare a dispozitivului de poliție rutieră și ordine publică, pentru monitorizarea circulației pe drumurile naționale și europene.

Cele mai importante artere care străbat județul sunt DN 17, din Suceava spre Ardeal, și DN 2, de la intrarea în județul dinspre Iași și până la Siret.

Duminică, 14 iulie 2024, polițiștii suceveni au avut și o inițiativă menită să empatizeze cu problemele întâmpinate de șoferii vehiculelor de mare tonaj și să decongestioneze situațiile în care aceștia sunt nevoiți să fie departe de cei dragi. În locațiile în care au fost amenajate parcări pentru gararea vehiculelor de mare tonaj, polițiștii au distribuit apă îmbuteliată șoferilor și au purtat discuții cu aceștia pentru identificarea unor eventuale situații deosebite.

”Se vor identifica locațiile propice pentru staționarea vehiculelor de mare tonaj pe perioada interdicției de circulație, se vor institui filtre rutiere și se va monitoriza în permanență situația pe segmentele de drum cu risc ridicat”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu. 

Excepție de la aceste interdicții fac vehiculele de transport de persoane, transporturile de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, transporturile care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare și poștale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transportul pentru distribuire de carburanți, de mărfuri sub temperatură controlată, pentru tractări de vehicule avariate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, transporturile de produse provenite din exploatări agricole și transporturile militare implicate în exercițiul multinațional.

De asemenea, sunt exceptate vehiculele aparținând Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interdicția de circulație a vehiculelor grele este valabilă în parte și luni și marți.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interdicția de circulație a vehiculelor grele este valabilă în parte și luni și marți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei