Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 164 (8693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Olimpiadă

Bronz pentru câmpulungeanul Teodor Cârloanță, la Internaționala de Biologie din Kazahstan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Teodor Cârloanță, proaspăt absolvent al Colegiului „Dragoș Vodă" Câmpulung Moldovenesc, a cucerit medalia de bronz la cea de-a 35-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Biologie, desfășurată în Astana, Kazahstan, în perioada 6-14 iulie 2024. 

Lotul național se întoarce din competiție cu două medalii de bronz și o mențiune pentru România, informează Ministrul Educației, Ligia Deca.

„Felicitări, Teodor, Ioana, Ionuț și Mihai! Vouă, profesorilor care v-au pregătit și părinților, pentru sprijin necondiționat!", transmite aceasta.

Elevi din 80 de țări s-au adunat la masa competițională din Astana, evenimentul reunind peste 800 de competitori, profesori, observatori, jurați.

Cât privește rezultatele din concurs, Teodor a obținut cel mai mare punctaj la proba practică.

Pregătirea lotului României pentru nivelul înalt al competiției a inclus sesiuni intensive de studiu teoretic, lucrări practice și simulări de examene, sub îndrumarea cadrelor didactice de la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și al Ministerului Educației.

Alături de elevul din Câmpulung, din lot au mai făcut parte: Ioana-Noemi Munteanu, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional ,,Vasile Alecsandri" Bacău, medalie de bronz; Ionuț Dumitru Adrian Găvănescu, clasa a XII-a, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, mențiune; Mihai Manta, clasa XII-a, Colegiul Național ”I.L. Caragiale”, Ploiești, diplomă de participare.

 

  • Proaspăt absolvent, șef de promoție

 

Pentru Teodor este a doua participare în cadrul unei competiții de o asemenea anvergură, el calificându-se în lotul naţional și în 2023, pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Dubai, Emiratele Arabe Unite.

„Sunt foarte fericit, sunt mulțumit de rezultatele obținute, de șansa care mi se oferă de a reprezenta țara la nivel internațional și de a reveni în contact cu materia care îmi place. Această olimpiadă îmi oferă posibilitatea de a vedea ce înseamnă cercetarea în biologie, în laborator, de a descoperi ce aș putea face dacă aș deveni un cercetător în biologie”, declara Teodor la momentul calificării la olimpiada din acest an.

Adolescentul a absolvit în această vară Colegiul „Dragoș Vodă”, specializarea matematică-informatică, în calitate de șef de promoție.

În anii de liceu, la biologie a fost pregătit de prof. Daniela Zancu.

Datorită rezultatelor sale deosebite, Teodor este admis încă de anul trecut la oricare dintre facultățile de medicină din țară.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bronz pentru câmpulungeanul Teodor Cârloanță, la Internaționala de Biologie din Kazahstan.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Bronz pentru câmpulungeanul Teodor Cârloanță, la Internaționala de Biologie din Kazahstan5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei