Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 164 (8693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă complexă

Arestați pentru că au pus foc la cantonul silvic după ce nu au mai fost lăsați să fure lemn din pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi din Gura Humorului au fost arestați preventiv de judecătoria locală, vineri, pentru comiterea infracțiunii de distrugere după ce au provocat un incendiu la o anexă din curtea Cantonului Silvic Varvata, din arondarea Ocolului Silvic Gura Humorului. Fapta a fost comisă în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, iar de atunci polițiștii de la Gura Humorului au derulat cercetări complexe, care au dus la acțiunea de zilele trecute, care a constat în percheziții și în săltarea celor doi autori.

La vremea respectivă pompierii militari anunțau că la ora 2.30 din noapte a izbucnit un incendiu care a distrus în totalitate o anexă aparținând de Ocolul Silvic Gura Humorului, în care au ars de vii trei cai și cinci oi.

Flăcările au fost observate în jurul orei 2.30, iar intervenția pompierilor s-a finalizat abia sâmbătă dimineață, la ora 6.00. În afara celor opt animale, flăcările au mai distrus construcția anexă, formată din adăpost de animale și depozit de furaje, pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați. De asemenea, au mai ars circa 100 de baloți de fân și plante furajere.
Concluziile preliminare ale pompierilor au stabilit, ca sursă probabilă a incendiului, efectul termic al curentului electric de la nivelul unui cablu/conductor electric, având în vedere locația inițială de pornire a incendiului.

Polițiștii criminaliști au continuat cercetările în mod amănunțit și s-au adunat indicii și date privind doi indivizi care au pus focul.  

Faptul că, în aceeași noapte, în apropiere de cantonul silvic Varvata a fost găsit și un utilaj tip TAF cu anvelopele prezentând urme de distrugere prin înțepare cu un obiect ascuțit, a lămurit pista anchetei pentru polițiști – o acțiune intenționată.  

Pădurarul de canton avusese probleme în ultima perioadă cu doi indivizi de etnie romă, care erau nemulțumiți că noul pădurar nu le mai permite accesul în fondul forestier. Pădurarul a relatat că cei doi spuneau că strâng resturi, dar în realitate furau lemn în toată regula.

Joi, 11 iulie, polițiștii au efectuat și trei percheziții domiciliare.

”În cadrul dosarului penal întocmit, polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au obținut investigativ și informativ date cu privire la două persoane care pe parcursul lunilor anterioare au dezvoltat o relație conflictuală cu pădurarul ocolului silvic, motivată de refuzul acestuia de a le permite accesul în fondul forestier pentru desfășurarea de activități silvice ilicite.

Pentru asigurarea și completarea materialului probator, polițiștii au efectuat și trei percheziții domiciliare, fiind ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie în cauză”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Doru Adrian Bulexa, în vârstă de 41 de ani, și Sergiu Ionuț Țucă, în vârstă de 20 de ani, au fost săltați și puși sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de distrugere.

Vineri, 12 iulie, cei doi bărbați bănuiți de comiterea faptelor au fost prezentați instanței de judecată, cu propunere de emitere a unui mandat de arestare preventive pentru 30 de zile.

Judecătoria Gura Humorului a dispus arestarea preventivă a ambilor pentru comiterea infracțiunii de distrugere.

Ancheta polițiștilor de la Gura Humorului continuă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestați pentru că au pus foc la cantonul silvic după ce nu au mai fost lăsați să fure lemn din pădure.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arestați pentru că au pus foc la cantonul silvic după ce nu au mai fost lăsați să fure lemn din pădure0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei