Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 163 (8692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediția a V-a

Peste 1.500 de alergători, din aproape 30 de țări, așteptați la Bucovina Ultra Rocks

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 1.500 de alergători, din aproape 30 de țări, așteptați la Bucovina Ultra Rocks (BUR), ediția a V-a, eveniment ce va avea loc, în perioada 26-28 iulie 2024, la Câmpulung Moldovenesc.

Participanții vor avea ocazia să parcurgă spectaculosul ținut bucovinean, cunoscut drept „comoara legendară a României”, iar mai mult de 3.000 de susținători vor lua cu asalt municipiul Câmpulung Moldovenesc și comunele limitrofe.

Bucovina Ultra Rocks este una dintre cele mai mari competiții de alergare montană din România, un loc pentru curse de calitate extraordinară, care străbat câteva dintre cele mai sălbatice trasee de alergare montană din Europa, în rezervații naturale, geologice și botanice, cu locuri emblematice ca Pietrele Doamnei, Cheile Moara Dracului, Codrul Secular Slătioara - patrimoniu UNESCO - și o zonă, masivul Rarău-Giumalău, în care comunitatea de alergători din România și din alte țări se întâlnește an de an pentru a-și descoperi calea interioară.

Înscrierile sunt încă deschise pe site-ul oficial al evenimentului: www.bucovinaultra.rocks

 

 

  • 1.500 alergători și peste 150 voluntari

 

Fiecare dintre cele 7 curse înregistrează anul acesta record absolut de participare, ceea ce confirmă vibrația comunității de alergare pentru spectaculoasele peisaje montane bucovinene.

Directorul Bucovina Ultra Rocks, Paul Smereciuc, a declarat că proiectul este unul spectaculos și ambițios, „care poate pune zona noastră pe o traiectorie fără limite în ceea ce privește expunerea națională și internațională și care are deja un impact economic estimat în acest moment la peste un milion de euro”.

Managerul Muzeului Arta Lemnului, fondator Câmpulung Film Fest, Bogdan Stamatin, a declarat: „Bucovina Ultra Rocks mi-a adus un surprinzător boost în calitatea vieții. Deși durează doar câteva zile pe an, evenimentul ne-a trezit din moțăiala obișnuită a cetățeanului de provincie, ne-a deschis o nouă lume și ne-a unit într-o comunitate: Câmpulung Run Club. Astăzi, pentru mine, la Câmpulung, BUR și trail runningul țin loc de cinema, de filarmonică, de concerte, iar la câtă dramă aduce, chiar și de teatru”.

Pe lângă cei 1.500 alergători din cadrul evenimentului, sunt implicați și peste 150 voluntari, spune directorul câmpulungean Vasile Varvaroi, voluntari care vor oferi participanților o experiență senzațională. „Așteptăm alături de noi pe toți cei care doresc să trăiască experiența unui eveniment de asemenea anvergură internațională, care vor să se implice și să petreacă timp de calitate în munții noștri”, a transmis Vasile Varvaroi.

 

  • Nou la Bucovina Ultra Rocks 2024

 

Pentru ediția 2024, Bucovina Ultra Rocks anunță o cursă nouă Radical, un semimaraton de 21 km, cu 1.100 m diferență de nivel, care începe cu urcarea pe vârful Runc și se finalizează cu zona Bodea.

Colaborarea cu Agenția Națională a Zonei Montane va face din punctele de ajutor de pe traseu adevărate zone gourmet, în care alergătorii vor avea acces, pe lângă nutriție și hidratare, la produse specifice zonei bucovinene, iar în vârful Rarău și în Rusca alergătorii vor avea parte de show-uri culinare pregătite de chefi renumiți în baza parteneriatelor cu Hanul Bucovinei și Asociația Țara Dornelor.

Colaborarea cu Salvamont România și Jandarmeria Montană va asigura securitatea participanților indiferent de condițiile meteo.

Parteneriatul cu aplicația LiveTrail oferă posibilitatea ca fiecare alergător să poată fi urmărit în timp real, pe traseul competiției de către oricine, de oriunde în lume.

 

  • Activități Bucovina Ultra Rocks 2024

 

Evenimentele Bucovina Ultra Rocks încep cu Trail Expo Zone de pe platoul central Câmpulung Moldovenesc, care are loc de joi, 25 iulie 2024, până duminică, 28 iulie 2024. 

Acesta oferă an de an alergătorilor, însoțitorilor și comunității locale accesul la echipamente și accesorii de alergare montană de la brand-uri recunoscute internațional, nutriție și hidratare sportivă și terapii de ultimă generație pentru recuperare sportivă. Vizitatorii vor putea beneficia de prețuri speciale doar în cadrul evenimentului, precum și de activități prin care publicul va putea testa fiabilitatea produselor și soluțiilor promovate.

 

  • Programul pregătit de organizatori

 

Cursele Bucovina Ultra Rocks vor începe de vineri, 26 iulie 2024, cu Runc Challenge, o cursă de 5 km, cu 550 m diferența de nivel. Aceasta va fi urmată de Cursa Copiilor, care va începe la ora 11:00. Tot vineri, la ora 11:00 seara (21:00), vor lua startul alergătorii de la cursa regină, Ultra Rocks de 110 km, cu 6.600 m diferență de nivel. 

Sâmbătă, 27 iulie 2024, la ora 6:00 (dimineață), vor porni alergătorii de la cursa 4 Summits de 88 km, cu 5.600 m diferență de nivel, urmată apoi de startul cursei Lady’s Rocks de 48 km, cu 3.200 m diferență de nivel, la 7:00 (dimineață), urmată de Rocky de 33 km, cu 1.900 m diferență de nivel, ce va avea startul la ora 9:00 (dimineață). De la ora 10:00, Radical de 21 km, cu 1.100 m diferență de nivel, după care, începând cu ora 12:00, la linia de finish de pe Platoul Central „începe agitația: așteptăm primii sosiți, topul alergătorilor montani”.

Seara de sâmbătă se încheie cu festivitatea de premiere și un superconcert al trupei rock Bucovina. Ultima cursă din eveniment, Rumble Rock 15k, va avea startul duminică, 28 iulie 2024, la ora 9:00 (dimineață), din fața hotelului Alpin Rarău, cu finish pe Platoul Central.

Bucovina Ultra Rocks este un proiect susținut de Primăria și Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.500 de alergători, din aproape 30 de țări, așteptați la Bucovina Ultra Rocks.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1.500 de alergători, din aproape 30 de țări, așteptați la Bucovina Ultra Rocks0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei