Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 162 (8691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri suplimentare

Camere de monitorizare a faunei, cu identificarea în timp real a prezenței urșilor, în zona traseelor turistice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema înmulțirii excesive a populației de urși din România, ca urmare a interdicției de vânare a acestora, de aproximativ 10 ani, care stă la baza tragediei petrecute pe un traseu turistic din Bucegi, ridică numeroase probleme la nivel național.

Asta deoarece populația de urși la nivel național a ajuns la aproximativ 8.000 de exemplare – cea mai mare din Europa, unde majoritatea țărilor nu mai au nici un exemplar și refuză total să primească vreunul în pădurile lor.

În contextul evenimentelor recente, cu atacuri de urs, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Marius – Dan Sîiulescu, a dispus joi, 11 iulie, intensificarea măsurilor de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate de către Romsilva, în special în zonele turistice cu risc privind interacțiunea oamenilor cu exemplarele de urs.

 

Monitorizarea traseelor turistice cu camere care ar identifica în timp real prezența urșilor

 

Măsurile au fost adoptate în urma creșterii populației de urs, a schimbării comportamentului acestei specii și a interacțiunii tot mai dese cu oamenii.

Astfel, vor fi identificate și monitorizate cu atenție traseele turistice cele mai expuse interacțiunii dintre om și urs, vor fi amplasate panouri de avertizare referitoare la prezenta urșilor, pe aceste trasee turistice care se suprapun cu fondul forestier de stat administrat de Romsilva, dar și recomandări pentru prevenirea și evitarea situațiilor periculoase.

De asemenea, vor fi instalate pe aceste trasee turistice, în zonele de risc, camere de monitorizare a faunei cu transmiterea instantanee a imaginilor, pentru identificarea în timp real a prezenței urșilor în zonele traseelor amenajate, frecventate de către turiști.

Pădurarii de vânătoare din fondurile cinegetice gestionate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, după analiza acestor imagini, vor comunica în regim de urgență autorităților competente potențialele situații de risc apărute.

 

2.700 de exemplare de urs pe 11% din totalul fondurilor cinegetice la nivel național

 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva gestionează 241 de fonduri cinegetice, circa 11% din totalul fondurilor cinegetice la nivel național. Pe cele o sută de fonduri cinegetice gestionate de către Romsilva, în care se regăsesc populații de urs, au fost evaluate anul trecut circa 2.700 de exemplare (efectivul optim fiind de 948 de exemplare de urs), adică de aproape trei ori mai mult decât optimul.

RNP administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publica a statului, circa 48% din pădurile țării și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camere de monitorizare a faunei, cu identificarea în timp real a prezenței urșilor, în zona traseelor turistice.
 Vizualizări articol: 336 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Camere de monitorizare a faunei, cu identificarea în timp real a prezenței urșilor, în zona traseelor turistice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei