Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 162 (8691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriat

Calculatoare pentru 20 de copii din sistemul de protecție, oferite de Te Aud România și Asociația Ateliere fără Frontiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

20 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din sistemul de protecție socială al județului Suceava, aflați în plasament la asistenți maternali sau în familia lărgită/persoane fără grad de rudenie, au fost echipați cu echipamente periferice IT. Totodată, aceștia au avut parte și de o serie de cursuri de dezvoltare a abilităților digitale. Toate acestea au fost posibile datorită parteneriatului dintre Te Aud România și Asociația Ateliere fără Frontiere.

Fundația Te Aud România și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava au derulat proiectul Educație Digitală pentru Viitor – proiect educațional adresat copiilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din sistemul de protecție socială, în cadrul programului „Dăm Click pe România”, organizat de Asociația Ateliere fără Frontiere și implementat, în perioada martie-iunie 2024,cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom.

Selecția beneficiarilor s-a realizat în strânsă colaborare cu DGASPC Suceava și a avut în vedere situația școlară a beneficiarilor și informațiile managerului de caz din cadrul instituției sucevene. În implementarea proiectului, prioritate au avut copiii și tinerii cu performanță școlară slabă și medie, datorită necesității de intervenție educațională și promovării egalității de șanse. Informațiile furnizate de managerul de caz au asigurat că beneficiarii selectați sunt cei care au cea mai mare nevoie de sprijin. Fundația Te Aud România și Asociația Ateliere fără Frontiere sunt în al doilea an de colaborare, iar până în prezent, 40 de copii și tineri din sistemul de protecție au fost echipați cu calculatoare.

 

  • Securitate cibernetică

 

„Suntem una dintre organizațiile care răspund nevoilor actuale și punctuale ale copiilor și tinerilor aflați în sistemul de protecție socială al județului Suceava, folosind resurse ale rețelei de parteneri ce sprijină astfel de inițiative. Parteneriatul de lungă durată cu Asociația Ateliere fără Frontiere ne ajută să creăm un efect de domino în ceea ce privește grija pentru comunitățile vulnerabile și împreună să reducem pe cât posibil disparitățile cauzate de lipsa resurselor”, a explicat Oana Vasiliu, coordonatoarea de proiecte a Fundației Te Aud România. Tot de la ea am aflat că, în cadrul proiectului, a fost pus accentul și pe workshopul de Securitate Cibernetică, pentru a puncta importanța siguranței în mediul online. Atelierul a fost conceput pentru a le explica participanților, pe înțelesul lor, pericolele care se ascund în spatele activităților pe internet. Principalele teme abordate în cadrul activității au fost subiecte esențiale precum protecția datelor personale, identificarea și evitarea tentativelor de phishing, gestionarea setărilor de confidențialitate pe rețelele de socializare și recunoașterea comportamentelor online nesigure.

,,Educația digitală reprezintă un pilon principal de dezvoltare în rândul copiilor și tinerilor în general, însă mai ales în rândul celor pe care îi avem în grijă. Ca instituție a statului, recunoaștem importanța colaborării și cooperării cu organizații nonguvernamentale pentru a putea să ne sprijinim copiii și tinerii în mod holistic; iar acest proiect contribuie la reducerea inegalităților sociale și a barierelor în accesul la educație de calitate”, a declarat Nadia Crețuleac, director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calculatoare pentru 20 de copii din sistemul de protecție, oferite de Te Aud România și Asociația Ateliere fără Frontiere.
 Vizualizări articol: 341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calculatoare pentru 20 de copii din sistemul de protecție, oferite de Te Aud România și Asociația Ateliere fără Frontiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei