Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 162 (8691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ediția a XIII-a

70 de elevi, împărțiți în două serii, participă la Tabăra de creație „Micii iconari”, la Adâncata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

70 de elevi, împărțiți în două serii, participă anul acesta, în perioada 1-14 iulie, la Tabăra de creație „Micii iconari", ediția a XIII-a, la Adâncata. Tabăra este organizată de Parohia Adâncata II, inițiatorul acțiunii fiind preotul prof. Pascal Mitu. Elevilor li s-au propus pe parcursul taberei activități atractive: pictura icoanelor pe suport de sticlă și lemn, dar și pe pânză, jocuri de socializare și relaxare, confecționarea brățărilor din mărgele, utilizarea tehnicilor origami și tangram.

Tabăra are rolul de a oferi elevilor participanți o alternativă originală de a-și petrece timpul liber și de a dobândi îndemânare, inclusiv de a relaționa și de a se dezvolta din perspectivă emoțional-afectivă, de a-și face prieteni și de a învăța ce înseamnă generozitatea.

Profesorii îndrumători îi ajută pe copii să-și dezvolte creativitatea, să-și descopere potențialul, să învețe lecția răbdării, a lucrului în echipă și a libertății de exprimare, să descopere tainele artei. „Rugăciunea și cateheza, pilda zilei și dialogul pe teme de credință sunt activitățile de început din cadrul taberei. Anul acesta participă aproximativ 70 de elevi, repartizați în două serii”, ne-a spus preot prof. Pascal Mitu.

Ca de fiecare dată, la finalul taberei desfășurate la Adâncata, într-un cadru deosebit, completat de o atmosferă ce împletește an de an povestea cu visul și jocul cu munca, se organizează o expoziție cu lucrările micilor iconari. Primul vernisaj va avea loc pe 19 iulie 2024, la ora 18.00, la Cetatea de Scaun a Sucevei. Pe 28 iulie 2024, la ora 12.00, va avea loc al doilea vernisaj, la Biserica „Sf. Dumitru”, Parohia Adâncata II.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 70 de elevi, împărțiți în două serii, participă la Tabăra de creație „Micii iconari”, la Adâncata.
 Vizualizări articol: 310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
70 de elevi, împărțiți în două serii, participă la Tabăra de creație „Micii iconari”, la Adâncata0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei