Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 161 (8690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,974 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5032 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă... Perioada 11 – 17 iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
  • Mountain Bike pentru Copii, la Vatra Dornei

 

La Vatra Dornei va avea loc, în perioada 12-14 iulie 2024, „APedalForward” - „Vatra Dornei XCO+XCE Copii”, evenimentul gazdă pentru a treia etapă a Cupei României de Mountain Bike pentru Copii 2024 și, totodată, etapa finală a Cupei României de Mountain Bike de XCE Copii, organizată în parteneriat cu Federația Română de Ciclism. Pentru înscrieri la una dintre cursele dedicate copiilor: https://apedalforward.com/registration/

 

  • Club de lectură pentru copii

 

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” invită micii cititori la un nou club de lectură: Avram Iancu – „Crăișorul munților” văzut prin ochi de copil. În perioada 4-25 iulie 2024, în fiecare joi, începând cu ora 12:00, copiii pot să participe la clubul de lectură care le este dedicat. Activitățile vor avea loc la Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei.

 

  • Zilele Municipiului Fălticeni

 

În perioada 13-28 iulie 2024, la Fălticeni, se vor desfăşura Zilele Municipiului, eveniment care cuprinde spectacole de muzică uşoară şi populară, târgul meşterilor populari, activităţi religioase, competiţii sportive. Printre formaţiile şi soliştii care vor evolua în programul Zilele Municipiului Fălticeni se numără Scarlet Aura, Los Anonimos, 3 Sud Est, Petronela Butnariu, Doina şi Ciprian Petroaie, Călin Brăteanu și invitații, Delia Racu, NiCK N&D, Argatu, Vlăduţa Lupău, solişti şi formaţii de muzică populară, dar şi tinere talente din municipiul Fălticeni şi din judeţul Suceava.

  • Festivalul „Deep in the forest”, cel de-al VI-lea, la Corlata

 

Un nou capitol al Festivalului „Deep in the forest”, cel de-al VI-lea, se va consuma la finele acestei săptămâni, vineri și sâmbătă (12 și 13 iulie 2024), la Comoara Bucovinei, Corlata.

Vor fi două zile de distracție, de petreceri în aer liber, muzică live, artiști în vogă și DJ consacrați în peisajul muzicii electronice de la noi din țară.

 

  • Festivalul de vară „Zilele și nopțile orașului Siret”

 

Festivalul de vară „Zilele și nopțile orașului Siret” începe vineri și localnicii și oaspeții lor sunt invitați să se bucure, timp de 3 zile, în perioada 12-14 iulie 2024. Evenimentele sunt organizate de Centrul Cultural din localitate.

 

  •  „Umor… la Gura Humorului”, ediția 34

 

Festivalul Internațional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică „Umor… la Gura Humorului”, ediția 34, va avea loc în perioada 12-13 iulie 2024.

 

Vineri, 12 iulie

 

  • Vernisajul expoziției „Retrospectivă 2”, expoziție temporară a pictorului Gheorghe Istrati

 

La Mansarda Bibliotecii Municipale Câmpulung Moldovenesc (BMCM) va avea loc vineri, 12 iulie 2024, la ora 17:00, vernisajul expoziției „Retrospectivă 2”, expoziție temporară a pictorului Gheorghe Istrati. Expoziția poate fi vizitată, în perioada 12 iulie – 15 august 2024, la Mansarda Bibliotecii Municipale Câmpulung Moldovenesc. Intrarea este liberă.

 

  • Festivalul „Deep in the forest”, cel de-al VI-lea, prima zi

 

Festivalul „Deep in the forest”, cel de-al VI-lea, se va desfășura la finele acestei săptămâni, vineri și sâmbătă (12 și 13 iulie 2024), la Comoara Bucovinei, Corlata.

Vineri, cap de afiș vor fi Vali & Lucian Bărbulescu (back-to-back set) și Connect-R. Tot în prima zi a festivalului vor mai urca pe scenă Barbone, Ifrim, Pado&Belu, Chris Ferres, Hype, Paul Luca, Mikos, Mutt & Dee.

 

  • Festivalul de vară „Zilele și nopțile orașului Siret”

Vineri, 12 iulie, de la ora 18.00, are loc Festivalul MinoritArts (festival de artă a minorităților naționale), la ora 18.15 - recital Anastasia Tănase, 18.25 – Ansamblul Kozaciok din Bălcăuți, 18.45 - Atelierul de muzică Siret, 20.00 – recital Alexandru Brădățan, 21.00 – recital Grigore Gherman, 22.00 - recital Ion Paladi.

 


Sâmbătă, 13 iulie

 

  • Artă tribală africană, la Muzeul Național al Bucovinei

 

Muzeul Național al Bucovinei vă invită sâmbătă, 13 iulie 2024, ora 11:00, la Muzeul de Istorie, la vernisajul expoziției Artă tribală africană. Vor fi expuse 199 de obiecte care fac parte din ”Dacians African Collection”, deținută de colecționarii Mirella Popescu și Octavian Vasilescu, din București. La vernisaj vor participa Marija Miloš, senior curator, și Aleksandra Gačić, curator de la Muzeul de Artă africană din Belgrad, Serbia, care va prezenta expoziția.

 

  • Recital de vioară și pian, la Siret

 

Muzeul Național al Bucovinei vă invită sâmbătă, 13 iulie 2024, ora 18:00, la Muzeul de Istorie Siret, la un Recital de vioară și pian, susținut de soliștii Dariu Cifor - vioară și Andrei Dunca – pian.

 

  • Zilele Municipiului Fălticeni

 

Ora 9,00, Sala de sport „Gabriel Udişteanu”: Tenis de masă, Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”, Circuitul AMATUR, ediţia a XV-a. Turneu de Categoria A +;

Ora 9,00,Teren zgură „Nada Florilor”, Teren sintetic Baza de agrement: Turneu tenis de câmp pentru copii, „Cupa Municipiului Fălticeni”, ediţia a XI-a.

 

  • Festivalul „Deep in the forest”, cel de-al VI-lea, a doua zi

 

Festivalul „Deep in the forest”, cel de-al VI-lea, se va desfășura la finele acestei săptămâni, vineri și sâmbătă (12 și 13 iulie 2024), la Comoara Bucovinei, Corlata.

Ziua de sâmbătă va fi memorabilă cu Theo Rose live, pentru prima dată pe o scenă din Suceava. Vor ține ștacheta ridicată DJ Deny, Jay Ko & Silviu Andrei, Maryo (artist internațional care vine direct din Dubai și care în acest an va mixa și la Tomorrowland, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică din lume, organizat anual în Belgia). Seara continuă cu John Junior, Iuliana Luciu, Chris Ferres, Duske, Tonia, Julian J și alții. În plus, în fiecare zi, până la ora 21, DJ talentați vor asigura sesiunea de warm-up.

 

  • Festivalul de vară „Zilele și nopțile orașului Siret”

 

Sâmbătă, 13 iulie, iubitorii de muzică clasică sunt așteptați, de la ora 18.00, la Muzeul de Istorie. Memorialul Holocaustului evreilor din Bucovina, la un recital de vioară și pian, susținut de soliștii Dariu Cifor - vioară și Andrei  Dunca – pian, cu lucrări de Béla Bartok, Johannes Brahms, Fritz Kreisler, Ciprian Porumbescu, J. Williams și melodii evreiești.

 


Duminică, 14 iulie

 

  • Zilele Municipiului Fălticeni

 

Ora 9,00, Sala de sport „Gabriel Udişteanu”: Tenis de masă, Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”, Circuitul AMATUR, ediţia a XV-a. Turneu de Categoria A +;

Ora 17,00, Galeria Oamenilor de Seamă: Colocviul „Vasile Lovinescu”.

 

  • Festivalul de vară „Zilele și nopțile orașului Siret”

 

Programul zilei de duminică, 14 iulie, începe dimineață, la ora 10.00, cu turul lacului Rogoșești pe bicicletă – sit Natura 2000, iar la ora 16.00 are loc un tur ghidat la pas prin vechea capitală a Moldovei. La ora 20.00 începe Atelierul de muzică Siret, la 21.00 din nou Pixar Stelar, la 22.00 - Feli, iar festivalul verii se va încheia la ora 23.00 cu un foc de artificii.

 

 

Marți, 16 iulie

 

  • Culori sonore ale folclorului românesc, în interpretare corală, în Parcul Central Suceava

Corala „Ciprian Porumbescu” a Asociației „Sing Bucovina” marchează un an de la succesul istoric din cadrul World Choir Games Coreea de Sud, precum și cei 121 de ani de la înființare, printr-un concert aniversar extraordinar ce va avea loc pe 16 iulie 2024, începând cu ora 19:30, în Parcul Central al Municipiului Suceava. Accesul este liber.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă... Perioada 11 – 17 iulie.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă... Perioada 11 – 17 iulie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei