Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 161 (8690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,974 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5032 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Absurditate

Sucevenii, refuzați la cererile de abonamente de parcare pentru riverani în fața blocului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situație anormală, la limita legii chiar, pentru sucevenii care locuiesc în zona centrală a orașului, zonă în care majoritatea parcărilor sunt cu plată.

Inițial, introducerea abonamentelor de 100 de lei pentru riverani a fost de bun augur, locuitorii zonei centrale fiind evident mulțumiți că au un abonament la un preț de... 32 de bani pe zi.

Oamenii s-au convins în scurt timp că este bine, doar că între timp s-a ajuns la o situație anormală. În momentul de față sunt câteva zeci de solicitări scrise sau verbale din partea sucevenilor care stau în zona centrală și cărora nu li se emit abonamente pentru riverani.

De la ghișeul din parcarea subterană a Sucevei, unde se află un punct de lucru al Serviciului Parcări, oamenilor li se spune că s-a atins pragul maxim de locuri care sunt destinate riveranilor.

Situația este valabilă și pentru cei care solicită un prim abonament pentru o mașină. Am putea înțelege dacă la aceeași adresă s-ar solicita un al doilea sau al treilea abonament, dar nu este cazul.

Practic, se poate ajunge în situația absurdă ca un sucevean să fie amendat că și-a parcat mașina în fața blocului, în condițiile în care nici nu i se eliberează un abonament.

Dacă cei de la Serviciul Parcări al Primăriei Suceava ar face o analiză serioasă, în teren, și nu din birou, ar vedea că în majoritatea zonelor centrale cu parcări cu plată acestea sunt aglomerate în orele din timpul săptămânii de lucru și când sunt evenimente în centrul Sucevei. Cu alte cuvinte, parcările sunt aglomerate de mașinile celor care vin la serviciu, cu treburi ori pentru a se relaxa în centrul orașului.

La orele și în zilele în care sunt parcate doar mașini de riverani parcările sunt chiar pe jumătate goale.

Evident, un riveran trebuie obligatoriu să aibă prioritate la un astfel de abonament per adresă, mai ales că acel abonament nici nu oferă un anume loc, iar omul poate parca oriunde în zona centrală, nu neapărat sub geamul blocului în care stă.

Avocații i-au sfătuit pe cei cărora li se refuză eliberarea unui abonament să facă o solicitare scrisă către Serviciul Parcări al Primăriei Suceava, pentru a avea dovada refuzului și a se folosi apoi de acea hârtie, dacă sunt amendați pentru că și-au parcat mașina... în fața blocului în care locuiesc și pentru care plătesc impozite și taxe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, refuzați la cererile de abonamente de parcare pentru riverani în fața blocului.
 Vizualizări articol: 3028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Sucevenii, refuzați la cererile de abonamente de parcare pentru riverani în fața blocului4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei