Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 161 (8690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,974 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5032 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Admitere

Specializări noi la Școala Postliceală Sanitară de stat: cosmetician, maseur și asistent BFKT, dar și înscrieri la fără taxă pentru celelalte calificări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Singura școală postliceală sanitară de stat din județul Suceava își va îmbogăți oferta educațională începând din toamna acestui an, ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar) autorizând funcționarea a trei specializări noi în cadrul instituției.

Cosmetician, Tehnician maseur și Asistent medical balneofiziokinetoterapie și recuperare vor completa oferta Şcolii Postliceale Sanitare în cadrul admiterii din această vară, alături de specializările cu tradiție ale instituției: Asistent medical generalist, Asistent medical farmacie, Asistent medical laborator, Asistent medical radiologie.

Înscrierile pentru cele șapte specializări sunt în plină desfășurare, fiind admiși și candidații care nu au diplomă de bacalaureat.

Astfel, cei care doresc să se pregătească pentru o carieră în domeniul medical, să studieze și să se perfecționeze în condiții excelente, cu dotări certificate de către Ministerul Educației, au la dispoziție următoarele specializări:

  • Asistent medical generalist (4 clase fără taxă, 122 locuri + 4 clase cu taxă, 122 de locuri);
  • Asistent medical farmacie (1 clasă fără taxă + 1 clasă cu taxă);
  • Asistent medical laborator (2 clase, una la buget, una cu taxă);
  • Asistent medical radiologie (2 clase, una la buget, una cu taxă);
  • Cosmetician (1 clasă cu taxă – 28 de locuri);
  • Tehnician maseur (1 clasă cu taxă);
  • Asistent medical balneofiziokinetoterapie și recuperare (1 clasă cu taxă).

  • Specializări în exclusivitate în Suceava

 

Specializările din portofoliul școlii sunt adaptate cererii de pe piața muncii, tendințelor din prezent, care le facilitează absolvenților angajarea, accesul în câmpul muncii, în domeniul în care s-au pregătit.

Asta cu atât mai mult cu cât Școala Postliceală Sanitară este singura unitate școlară din județ care organizează cursuri pentru aceste trei noi specializări.

„Oferta educațională care vizează calificările pentru care s-a solicitat autorizarea se bazează pe nevoile reale ale sistemului de sănătate, dar și pe cerințele pentru segmentul de îngrijire corporală și beauty”, au subliniat reprezentanții unității.

Perioada de școlarizare este de trei ani, cu excepția specializărilor Cosmetician și tehnician Maseur, care sunt de doi ani.

Pentru cei interesați, planurile de școlarizare pentru toate specializările din portofoliu pot fi accesate la https://scoalasanitarasv.ro/, unde pot fi consultate disciplinele care vor fi parcurse de cursanți.

Tot pe site-ul instituției se găsesc alte detalii de interes, precum și datele de contact pentru înscriere.

Înscrierile pentru anul școlar 2024-2025 sunt programate până la data de 12 august, iar admiterea pentru locurile fără taxă se face pe baza unui test grilă/interviu, susținut la finele lunii august.

 

  • Vizită ARACIP cu concluzii favorabile

 

Şcoala Postliceală Sanitară de stat școlarizează în prezent circa 500 de elevi, viitori profesioniști din domeniul medical, fiind prima postliceală din Suceava, desprinsă din fostul liceu sanitar.

În ultimii ani, reprezentanții unității s-au concentrat pe dezvoltarea infrastructurii, pe modernizarea bazei materiale, a laboratoarelor și a sălilor de demonstrație, diversificarea materialelor didactice, investiții apreciate recent de ARACIP - Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar.

Inspectorii ARACIP au efectuat, în luna mai, o vizită la Școala Postliceală Sanitară Suceava, pentru a evalua o serie de indicatori ai instituției (condițiile de învățământ, oferta educațională, rezultate, buget, documente etc.) și pentru a autoriza funcționarea celor trei noi specializări.

La finalul vizitei, inspectorii Agenției au evidențiat în raportul de evaluare externă o serie de concluzii, subliniind următoarele: ”Condițiile de pregătire oferite de unitatea de învățământ sunt de foarte bună calitate, dovedită prin: spații școlare adecvate, nivel corespunzător al dotărilor, atât pentru specializările existente, cât și pentru calificările propuse pentru autorizare – cosmetician, tehnician maseur și asistent medical balneo-fiziokinetoterapie și recuperare”.

În raportul lor, cei de la ARACIP au mai apreciat managementul instituției, evidențiind modul de organizare a întregului proces de învățământ teoretic, împletit cu cel practic, astfel încât să se obțină rezultatele scontate de elevi și cadrele didactice.

Referitor la profesorii școlii, concluziile relevă că aceștia au dovedit „o bună pregătire profesională, se remarcă prin realizarea unor ore moderne și complexe în care sunt folosite cele mai noi metode de predare – învățare, îmbinate cu cele clasice”.

Alte mențiuni făcute de cei de la ARACIP se referă la parteneriatul în derulare cu Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și la implicarea administrației publice locale.

„Toate rezultatele noastre înseamnă muncă de echipă, înseamnă un efort comun al tuturor pentru o școală performantă, pentru elevi performanți. Rezultatele bune au fost posibile datorită tuturor colegilor, tuturor celor implicați în dezvoltarea Școlii Postliceale Sanitare”, a mai punctat conducerea instituției.

 

  • Proiect pentru un nou sediu al școlii

 

Dezvoltarea ofertei de școlarizare a impus și o creștere a spațiilor de învățământ alocate Școlii Postliceale.

În prezent, cursurile elevilor sunt organizate la trei sedii diferite, însă conducerea unității are sprijinul administrației publice locale și al Inspectoratului Școlar Județean Suceava pentru construcția unui nou sediu al școlii, pe Aleea Jupiter, nr. 12, proiectul noii clădiri fiind conturat deja.

Acesta cuprinde săli de clasă, săli de demonstrație, laboratoare de specialitate etc.

„Un nou sediu, un singur corp de clădire în care să funcționeze toate activitățile și cursurile școlii, este necesar pentru entitatea școlii, pentru interacțiunea dintre cadrele didactice, elevi, pentru confortul tuturor”, au menționat reprezentanții școlii.

De partea cealaltă, spațiile școlare de la cele trei adrese sunt „bine organizate, dotate și întreținute”, după cum au remarcat și cei de la ARACIP.

 

  • Oportunități de angajare

 

Pentru pregătirea practică a cursanților, școala postliceală sanitară are contracte încheiate cu Spitalul Județean Suceava și cu celelalte unități spitalicești din județ, cu cabinete private, cabinet de familie.

Mai mult, cât privește oportunitățile celor care absolvă cursurile școlii, instituția colaborează cu spitale din Europa, de unde constant vin solicitări de recrutare de personal.

Solicitări în privința angajării vin frecvent și din partea clinicilor și cabinetelor particulare locale, tot mai multe în ultimii ani, răspândite în întreg județul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specializări noi la Școala Postliceală Sanitară de stat: cosmetician, maseur și asistent BFKT, dar și înscrieri la fără taxă pentru celelalte calificări.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Specializări noi la Școala Postliceală Sanitară de stat: cosmetician, maseur și asistent BFKT, dar și înscrieri la fără taxă pentru celelalte calificări5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei