Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 159 (8688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4826 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Escroc în acțiune

Bătrână de 81 de ani, lăsată fără 30.000 de lei prin cunoscuta, dar încă eficienta metodă ”Accidentul”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din Siret, este o nouă victimă din lunga listă a celor înșelate prin metoda ”Accidentul” cu sume mari de bani. 

Fapta a fost comisă în urmă cu aproximativ 2 luni, iar acum câteva zile polițiștii au acționat față de autor. 

Femeia s-a adresat cu o plângere la Poliția orașului Siret în data de 6 aprilie.

Bătrâna a relatat că în aceeași zi,în intervalul orar 14.00-15.30, a fost sunată pe telefonul fix din interiorul locuinței sale de către un bărbat care i-a comunicat faptul că fiul acesteia, care se afla la muncă într-un stat european, ar fi suferit un accident, urmând să-i fie amputat un picior și este nevoie urgentă de suma de 7.000 de euro.

Disperată, biata bătrână i-a spus individului că are în casă ”doar” 30.000 de lei. În scurt timp, la ușa octogenarei a bătut un individ care a ridicat banii.

Ulterior, femeia de 81 de ani a fost sunată de către fiul acesteia, moment în care și-a dat seama că a fost păcălită și a sesizat poliția.

Încă din acea zi, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,înșelăciune”, cercetările fiind efectuate de polițiștii de la Investigații Criminale Siret.

”Polițiștii au desfășurat activități investigative complexe, reușind să contureze circumstanțele producerii faptei și să identifice principala persoană bănuită de comiterea infracțiunii de înșelăciune, respectiv un bărbat de 30 de ani care locuiește fără forme legale în municipiul Suceava”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Pe acest fond, vinerea trecută, 5 iulie, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale.

În cadrul anchetei a fost ridicat și indisponibilizat un autoturism de teren, utilizat la comiterea faptei, care a fost confiscat și depozitat la locația special amenajată aparținând IPJ Suceava din comuna Stroiești.

Suspect de comiterea faptei este un tânăr în vârstă de 30 de ani, Andrei Hagiu, care locuiește fără forme legale în municipiul Suceava.        

Față de tânărul de 30 de ani a fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore. După 24 de ore de arest, suspectul a fost pus în libertate, sub măsura controlului judiciar.

Punerea sub sechestru a mașinii urmărește recuperarea prejudiciului. 

Polițiştii suceveni le reamintesc cetățenilor și le recomandă ca, în situația în care primesc un telefon în care sunt anunțați că o rudă a fost implicată într-un accident, să nu se impacienteze și să verifice veridicitatea informației, în primul rând apelând ruda care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia. Dacă situația prezentată prin telefon se dovedește a fi ireală, trebuie anunțată în cel mai scurt timp poliția, la telefonul unic de urgențe 112 sau cea mai apropiată unitate de poliție, reținând cât mai multe date utile în anchetă.

Din păcate, deși această metodă de înșelăciune este una deja veche, apar periodic noi cazuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrână de 81 de ani, lăsată fără 30.000 de lei prin cunoscuta, dar încă eficienta metodă ”Accidentul”.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bătrână de 81 de ani, lăsată fără 30.000 de lei prin cunoscuta, dar încă eficienta metodă ”Accidentul”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei