Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 158 (8687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5135 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol public după gratii

Tâlhar periculos, arestat după fapte repetate: a amenințat cu cuțitul mai mulți comercianți, în centrul Rădăuților

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ în vârstă de 34 de ani, din municipiul Rădăuți, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru fapte grave comise în ultima perioadă de timp.

Marcel Ciuriuc este pus sub acuzare pentru că l-ar fi tâlhărit de 10.000 de lei pe angajatul unei săli de jocuri, după care a prins curaj și a început să ceară ”taxe de șmecher” unor comercianți din centrul Rădăuților.

Pe 2 iulie, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 de către un tânăr de 21 de ani, care a sesizat că în urmă cu o săptămână, în timp ce era de serviciu la o sală de jocuri din Rădăuți, a fost prădat de 10.000 de lei de către un împătimit al jocurilor de noroc.

Inițial, reclamația a fost privită cu rezerve de polițiști pentru că povestea părea greu verosimilă.

În timp ce se afla de serviciu în sala de jocuri, tânărul  a fost abordat de un client pe care îl cunoștea din vedere și care i-a cerut să-i lase 5.000 de lei în toaleta bărbaților.

Angajatul a declarat că de frică i-a lăsat suma de 5000 lei in toaletă, bani care au fost luați de către autor. Mai mult, ulterior, același individ a intrat în toaletă peste același angajat și, sub amenințări cu cuțitul, l-ar fi deposedat de încă 5.000 de lei, Așadar, un total de 10.000 de lei.

 În acea zi, angajatul nu a apelat serviciul de urgență 112, nu a folosit butonul de panică, declarând că nu a știut cum să reacționeze.

Abia ulterior, și-a anunțat șeful și apoi a fost sesizată Poliția municipiului Rădăuți.

Această sesizare, privită inițial cu oarece suspiciuni, avea să se confirme pe parcursul anchetei.

 

  • A trecut la amenințări cu cuțitul în Piața Unirii din Rădăuți

 

Același individ, deja aflat în atenția polițiștilor judiciariști de la Rădăuți, s-a deplasat pe 2 iulie  în parcarea centrală a municipiului Rădăuți, strada Piața Unirii, în parcul de distracții, unde, folosindu-se de un cuțit pe care îl avea asupra sa și pe care l-a îndreptat spre două femei și doi bărbați, a adresat acestora amenințări cu acte de violență, solicitându-le să-i remită sume de bani, precum și fise valorice la aparatele de joc, pentru a fi lăsați să-și desfășoare activitatea acolo.

Acești oameni au sunat însă la 112, astfel că Marcel Ciuriuc, în vârstă de 34 de ani, a putut fi săltat și băgat în arest.  

Față de individ s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie (fapta de la sala de jocuri) și pentru săvârșirea faptei de tentativă la infracțiunea de „tâlhărie calificată”.

Ulterior, în baza probatoriului administrat, vineri, 5 iulie, Judecătoria Rădăuți a admis propunerea procurorilor și l-a arestat pe individ pentru 30 de zile.

Polițiștii fac apel la suceveni să sune la timp la 112, în cazuri de acest gen, numai așa putând exista o reacție promptă. Dovadă stă și acest caz, cu exemplul de ”Așa nu”, cu tânărul de la sala de jocuri care nu a reclamat fapta la timp, respectiv cu comercianții amenințați care au sunat imediat la 112.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tâlhar periculos, arestat după fapte repetate: a amenințat cu cuțitul mai mulți comercianți, în centrul Rădăuților.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tâlhar periculos, arestat după fapte repetate: a amenințat cu cuțitul mai mulți comercianți, în centrul Rădăuților0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei