Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 158 (8687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5135 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înșelăciune dejucată de polițiști

A dat mașina din curte, de 35.000 de euro, unui ”cumpărător” care i-a arătat pe telefon că a făcut plata online

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Secția Rurală Marginea, alături de cei de la Rădăuți, au reușit să îi recupereze bolidul Audi de lux unui bărbat din Volovăț, care a crezut că a vândut mașina cu 35.000 de euro unui țepar. Deși poliția s-a mișcat foarte repede în acest caz, țeparul din București deja vânduse mai departe autoturismul, cu 30.000 de euro. Din fericire, mașina a fost recuperată de polițiști și a reajuns la păgubitul din Volovăț.

Cazul în sine merită parcurs cu atenție, cu tragerea învățămintelor de rigoare.

Pe 3 iulie, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au fost sesizați printr-o plângere depusă de către un bărbat de 45 ani,  din comuna Volovăț, care tocmai realizase că a fost înșelat într-o o tranzacție auto de către un bărbat care, aparent, era din Botoșani.

Partea vătămată a relatat că în urmă cu aproximativ o săptămână a hotărât să scoată la vânzare autoturismul personal, în valoare de circa 35.000, motiv pentru care a postat un anunț pe un site de specialitate.

Pe 2 iulie, suceveanul din Volovăț a fost contactată telefonic de către un bărbat care i-a spus că este interesat de autoturismul pe care l-a postat spre vânzare. Respectivul a venit la Volovăț, a văzut autoturismul și a spus că este de acord să îl cumpere imediat, cu suma 35.000 de euro.

Cei doi s-au deplasat la Rădăuți, unde au încheiat un contract de vânzare – cumpărare la un birou de acte.  

La Rădăuți, necunoscutul, care s-a recomandat cu o falsă identitate, a efectuat o plată de pe o aparentă aplicație bancară, arătându-i părții vătămate o captură de ecran pe telefonul mobil, din care rezulta că a plătit cei 35.000 de euro, suma de bani urmând să fie virată a doua zi.

 

A doua zi a realizat și bărbatul din Volovăț că la mijloc este o înșelăciune.

Polițiștii s-au mișcat reapid și au aflat că este vorba de un țepar din Capitală, cu mai multe fapte de acest gen la activ. Acesta a fost momit cu un alt autoturism la un preț foarte bun, pus la vânzare în Rădăuți.

 În seara zilei de 3 iulie, în jurul orei 19:30 a fost organizată prinderea în flagrant a suspectului, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din București.

Bărbatul a fost legitimat de polițiști și preluat în custodie, fiind condus pentru cercetări la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

La ceva mai mult de 24 de ore după ce plecase cu mașina bărbatului din Volovăț, escrocul o vânduse deja. Cumpărătorul, din Botoșani, plătise 30.000 de euro  pe mașină.  

”În urma cercetărilor efectuate, autoturismul aparținând părții vătămate a fost recuperat și predat acesteia.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de înșelăciune, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Bucureșteanul a fost reținut pentru 24 de ore pentru fapta de la Volovăț, fiind apoi lăsat în libertate. Acesta este cercetat în mai multe dosare similare prin țară și și-a luat angajamentul de a achita imediat prejudiciul către cumpărătorul căruia i-a vândut mașina care nu îi aparținea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A dat mașina din curte, de 35.000 de euro, unui ”cumpărător” care i-a arătat pe telefon că a făcut plata online.
 Vizualizări articol: 2238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A dat mașina din curte, de 35.000 de euro, unui ”cumpărător” care i-a arătat pe telefon că a făcut plata online5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei