Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 157 (8686)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5135 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iulie-septembrie 2024

Expoziția „Arta sacră în creație și restaurare”, la Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei poate fi vizitată, în perioada iulie-septembrie 2024, prima ediție a expoziției „Arta sacră în creație și restaurare”. Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Vernisajul expoziției va avea loc pe 9 iulie 2024, la ora14:00, și va fi o ocazie bună pentru tinerii din județele Suceava și Bistrița-Năsăud de a se întâlni cu profesori și studenți de la secția de Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. Programul de vizitare este de miercuri până vineri, de la ora 12:00 la ora 16:00.

Publicul poate admira, în Foaierul principal al Centrului Muzeal, miniaturi, lucrări de grafică, tehnici de șevalet, icoane și cărți vechi restaurate realizate de studenți, absolvenți și cadre didactice de la specializarea Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din cadrul „Universității Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Reprezentanții Centrului Muzeal „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei spun că, beneficiari ai darului Întrupării lui Iisus Hristos, încă din perioada antică, creștinii au păstrat cu grijă semnele simbolice și iconice care au apărut odată cu misiunea Mântuitorului pe Pământ. „Regula perpetuării materiale și răspândirii geografice a icoanei lui Hristos Dumnezeu și om a făcut și face parte din organismul viu al Bisericii Creștine. Roadele celor treizeci de ani de istorie ai Secției de Artă Sacră de la facultatea ieșeană sunt o dovadă a vivacității Bisericii Ortodoxe contemporane. Absolvenții acestei facultăți susțin astăzi efortul pentru întemeierea de programe iconografice în bisericile nou construite ale României sau pot fi întâlniți ca membri respectați ai laboratoarelor și șantierelor de restaurare din țară și din străinătate”, am aflat de la organizatori.

Admiterea la specializarea Artă Sacră a Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, organizată ca un concurs de dosare, deschide tinerilor talentați oportunitatea de a ajunge pictori, profesori de educație plastică și restauratori de opere de artă.

„Turiștii și pelerinii ce vor păși anul acesta în Munții Bucovinei au ocazia să se convingă despre valoarea studenților și absolvenților facultății ieșene vizitând expoziția de la Centrul Muzeal <Cazinoul Băilor> din Vatra Dornei, str. Republicii nr. 5”, au transmis organizatorii. Pentru relații suplimentare și programarea vizitei unor grupuri organizate ce ajung la Vatra Dornei în afara programului afișat, numărul de telefon al Centrului Muzeal este 0744 422 733.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția „Arta sacră în creație și restaurare”, la Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția „Arta sacră în creație și restaurare”, la Centrul Muzeal „Cazinoul Băilor” din Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei