joi, 4 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 155 (8684)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9773 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5975 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Luare de poziție

Administratorul firmei la care era angajat șoferul ucrainean care a ucis cinci oameni spune că nu știa de măsluirea tahografului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tiberius Balan, administratorul firmei SC Yulidey Spedition SRL Suceava, acolo unde era angajat ucraineanul care a provocat tragedia de luni dimineață, de pe drumul european 85, din care a rezultat moartea a cinci persoane, printre care și doi copii, spune că nu știa de existența dispozitivului prin care era manipulat tahograful de pe autobetonieră.

”Nu știu absolut nimic, mașina era parcată la Rădăuți, acolo unde locuiește șoferul ucrainean. Era încărcată de sâmbătă după-amiază, cred că la ora 16.00 sau 17.00 s-a finalizat totul, iar în rest nu mai știu nimic. Nu știu unde trebuia să se deplaseze cu marfa”, a declarat Tiberius Balan.

Potrivit cercetării derulate de inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava tahograful era manipulat, iar datele arată că mașina de mare tonaj nu mai fusese mișcată din loc din ziua de sâmbătă, 29 iunie. Manipularea tahografului se realiza cu un dispozitiv special montat în cabină și cu ajutorul unei telecomenzi.

Rămâne de văzut ce va declara și șoferul ucrainean Alexei Sinderiuc, de 40 de ani, și care este realitatea. Potrivit unor experți, acest dispozitiv putea fi montat și fără știința șoferului, dar și fără știința celor din firmă. Pare totuși greu de crezut că dispozitivul a fost montat fără știrea celor două părți. Dar, aceste aspecte vor fi lămurite cu ocazia anchetei care este în curs de derulare.  

Cât privește sancțiunea pe care o poate aplica ISCTR pentru această neregulă, aceasta poate ajunge la 15.000 de lei.

 

La Volovăț, a fost decretată zi de doliu pentru joi

În timp ce instituțiile statului încearcă să facă lumină în acest caz, la Volovăț întreaga comunitate se pregătește pentru a-i conduce pe ultimul drum pe membri familiei Lăzărescu.

Consiliul Local al comunei Volovăț a decretat zi de doliu pentru joi, 4 iulie, în memoria familiei Lăzărescu.

”E o tragedie cum nu a mai fost niciodată în comuna noastră, în care toți membrii unei singure familii să moară. Vor fi înmormântați împreună, într-o groapă pentru toți patru. Primăria va suporta o parte din cheltuielile de înmormântare și consider că este un gest de normalitate să fim alături de ei”, a mărturisit Ioan Vicol, primarul comunei Volovăț.

În ziua de joi, când este zi de doliu local, toate drapelele de la instituțiile publice din comună vor fi în bernă, iar la înmormântarea care va începe de la ora 12.00 este de așteptat să participe toată suflarea din Volovăț.

Cei patru sunt depuși la biserica din sat, părinții pe exterior, iar cei doi copii minori, de 8 și 10 ani, în sicrie albe, în mijlocul acestora.

 

Filmul tragediei din dimineața zilei de 1 iulie

Tragedia din dimineața zilei de 1 iulie s-a produs la ora 6.30, într-o perioadă când traficul pe drumul european 85 nu este unul foarte intens, ceea ce permite circulația cu viteză mare.

Autobetoniera circula dinspre Suceava spre Fălticeni, iar înainte de Cumpărătura șoferul ucrainean a adormit la volan, potrivit datelor de anchetă de până acum. Mastodontul a ajuns pe sensul opus de mers și a lovit în plin mașina de teren Land Rover în care se aflau șoferul din Buzău și cei patru membri ai familiei Lăzărescu. Este vorba de soții Costel, de 39 de ani, și Anca, de 37 de ani, și cei doi băieți, unul de 8 și celălalt de 10 ani. Mașina a devenit aproape instantaneu un morman de fiare contorsionate și toți cei cinci ocupanți au murit. Practic, echipajele de prim ajutor nu au mai putut face nimic pentru a-i readuce la viață.

Pentru toți se poate spune că a fost vorba de un ghinion teribil. Familia din Volovăț se întorcea de pe litoral, iar în județul Buzău autoturismul marca VW Touran cu care circulau s-a defectat. Au apelat la o platformă pentru a ajunge acasă, iar în timp ce se deplasau spre Volovăț au fost implicați în cumplitul accident de la Cumpărătura.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratorul firmei la care era angajat șoferul ucrainean care a ucis cinci oameni spune că nu știa de măsluirea tahografului.
 Vizualizări articol: 3173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administratorul firmei la care era angajat șoferul ucrainean care a ucis cinci oameni spune că nu știa de măsluirea tahografului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei