miercuri, 3 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 154 (8683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9772 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6089 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Incredibil

Tahograful betonierei care a ucis cinci oameni era manipulat, iar mașina figura că nu s-a mișcat de sâmbătă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apar detalii care schimbă datele anchetei în cazul accidentului soldat cu cinci morți din dimineața zilei de 1 iulie, de pe drumul european 85, din zona Cumpărătura.

Deși autobetoniera care a provocat această tragedie imensă era în plină mișcare, tahograful indică altceva. Mai exact, după ce au studiat datele înregistrate pe acest dispozitiv, inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava au constatat că tahograful era manipulat.

Mai exact, datele arată că mașina de mare tonaj nu mai fusese mișcată din loc din ziua de sâmbătă, 29 iunie. Manipularea tahografului se face cu un dispozitiv special montat în cabină și cu ajutorul unei telecomenzi.

Nu se știe dacă șoferul ucrainean Alexei Sinderiuc, de 40 de ani, a făcut totul de unul singur sau dacă acest aspect era cunoscut și de reprezentanții firmei la care era angajat, SC Yulidey Spedition SRL Suceava.

Cert este că tahograful nu funcționa în momentul tragediei, ceea ce va fi, cu siguranță, un amănunt greu în dosarul penal deschis de polițiști și procurori.

Cât privește sancțiunea pe care o poate aplica ISCTR pentru această neregulă, aceasta poate ajunge la 15.000 de lei.

Administratorul firmei unde era angajat șoferul autobetonierei vrea să ajute financiar rudele victimelor

O altă chestiune care ridică semne de întrebare este cea legată de faptul că șoferul ar fi adormit la volan. Accidentul s-a produs la ora 6.30, deci șoferul, care nu consumase băuturi alcoolice, trebuia, în mod logic, să fie odihnit și pregătit pentru o zi de muncă. Dar cum tahograful a fost oprit încă de sâmbătă, nu se știe dacă nu au mai existat și alte curse sau dacă șoferul era obosit din alte motive.

În cursul zilei de marți am discutat și cu administratorul SC Yulidey Spedition Suceava, Tiberius Balan, care a mărturisit că nu a reușit să ia legătura cu Alexei Sinderiuc.

”Era angajat la noi de mai bine de un an de zile, iar de sâmbătă la amiază era liber, deci nu avea motive să fie obosit. Am și eu copii și sunt profund șocat de ceea ce s-a întâmplat. Aș vrea să ajut financiar familiile care au fost implicate în accident și care i-au pierdut pe cei dragi și sper să o pot face destul de repede”, a mai spus Tiberius Balan.

 

Înmormântarea familiei Lăzărescu va avea loc joi, la Volovăț

În timp ce organele de anchetă adună probe pentru a stabili exact cauza accidentului, familiile celor decedați se pregătesc să-i conducă pe cei dragi pe ultimul drum.

Familia Lăzărescu, care s-a prăpădit în totalitate, tatăl Costel, de 39 de ani, mama Anca, de 37 de ani, și cei doi băieți, de 8 și 10 ani, va fi înmormântată în localitatea natală, Volovăț.

Procesiunea este programată pentru ziua de joi, 4 iulie, și cu siguranță va fi una sfâșietoare. De altfel, mesajele de condoleanțe curg din toate părțile.

”Colectivul de cadre didactice al școlii noastre regretă profund plecarea fulgerătoare și neașteptată din rândul celor vii a familiei Lăzărescu (elevi și părinți ai școlii noastre), în urma tragicului accident de luni dimineață.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Drum lin spre cer, Edi, Ștefan, Anca și Costel! Dumnezeu să-i odihnească în împărăția veșniciei!”, este mesajul transmis de Școala Gimnazială ”Regina Elisabeta” Rădăuți.

Și pe rețelele de socializare au apărut mesaje legate de această nenorocire fără margini.

”De ce voi? Voi cei care v-ați bucurat atât de frumos de viață și de familia voastră minunată… cu suflet mare și mereu voioși. Drum lin spre ceruri, scumpilor, deja veți continua acolo sus să fiți familia care nu ați reușit să fiți aici jos. Condoleanțe familiei voastre”, sună unul dintre mesaje.

”În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că nimic nu-ţi mai poate mângâia sufletul odată cu pierderea celor dragi.

Nu îmi vine să cred,dragii mei verișori. Dumnezeu să vă ierte și să vă odihnească în pace alături de copilașii voștri. Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Veți rămâne mereu în inima și amintirile noastre, Costel, Anca, Ștefan și Edy”, a scris una din rudele familiei Lăzărescu.

Tragedia este la fel de mare și la sute de kilometri de Volovăț, în județul Buzău. Familia lui Gheorghe Băicuș, de 36 de ani, din comuna Tisău, a venit la Suceava pentru a lua corpul celui care avea în față o carieră militară promițătoare, iar zilele următoare îl vor conduce și ei pe ultimul drum.

„Bubu”, așa cum îi spuneau prietenii, era militar, iar în timpul liber oferea servicii de tractare auto.Acesta nu era căsătorit și nu avea copii.

 

Filmul tragediei din dimineața zilei de 1 iulie

Tragedia din dimineața zilei de 1 iulie s-a produs la ora 6.30, într-o perioadă când traficul pe drumul european 85 nu este unul foarte intens, ceea ce permite circulația cu viteză mare.

Autobetoniera circula dinspre Suceava spre Fălticeni, iar înainte de Cumpărătura șoferul ucrainean a adormit la volan, potrivit datelor de anchetă de până acum. Mastodontul a ajuns pe sensul opus de mers și a lovit în plin mașina de teren Land Rover în care se aflau șoferul din Buzău și cei patru membri ai familiei Lăzărescu. Mașina a devenit aproape instantaneu un morman de fiare contorsionate și toți cei cinci ocupanți au murit. Practic, echipajele de prim ajutor nu au mai putut face nimic pentru a-i readuce la viață.

Pentru toți se poate spune că a fost vorba de un ghinion teribil. Familia din Volovăț se întorcea de pe litoral, iar în județul Buzău autoturismul marca VW Touran cu care circulau s-a defectat. Au apelat la o platformă pentru a ajunge acasă, iar în timp ce se deplasau spre Volovăț au fost implicați în cumplitul accident de luni dimineață.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tahograful betonierei care a ucis cinci oameni era manipulat, iar mașina figura că nu s-a mișcat de sâmbătă.
 Vizualizări articol: 6137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Tahograful betonierei care a ucis cinci oameni era manipulat, iar mașina figura că nu s-a mișcat de sâmbătă3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei