luni, 1 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 152 (8681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,977 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6462 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Ediția a X-a

„Regina Sânzienelor” – frumusețe, talent și tradiție, într-un festival unic în țară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Regina Sânzienelor”, un festival unic în România, care a crescut de la un an la altul, devenind național, iar acum și internațional, a ajuns la cea de a X-a ediție, desfășurată la finele lunii iunie, în frumoasa localitate Vicovu de Sus.

Conform tradiției, în prima parte a dimineții, frumoasele Sânziene, ajutate de cele cu mai multă experiență, au participat la o șezătoare de împletit coronițe și depănat povești, la Vad Martin, gazda ediției de anul acesta.

Pe ritmul muzicii, alaiul Sânzienelor – o parte în caleașca trasă de cai negri ca tăciunele, o parte pe jos, unite între ele printr-un frumos sistem de panglici aurii, ca un soare uriaș, în mijlocul căruia se aflau trei tineri feciori, ca-n poveștile cu iele, au pornit spre locul de desfășurare a festivalului. În parcul din fața Primăriei Vicovu de Sus, acolo unde are loc parada festivalului „Regina Sânzienelor”, cu invitați din țară,  din Ucraina și din Republica Moldova,  întreg alaiul era așteptat de primarul Vasile Iliuț, de localnici și vizitatori dornici să vadă ce au mai pus la cale organizatorii evenimentului și cu ce s-au pregătit participanții.

Ca de obicei, parada a fost însoțită de cel care de ani de zile îl personifică pe voievodul Moldovei, Ștefan cel Mare – Petrică Bodârlău, un prieten al festivalului, care a susținut în fața publicului și o scurtă scenetă istorică, din „Apus de soare”.

Doar că la acea oră soarele nu era la apus, ci la amiază, încât dogorea de zor, îngreunând misiunea celor de pe scenă, dar și a spectatorilor, care au avut nevoie de multă apă și de câte un colțișor cu umbră, pentru a rezista și a vedea numerele pregătite.

 

Cântece, dansuri, poezie, tradiții, momente umoristice, grație și frumusețe, de toate, împletite cu frumoase flori de sânziene și nu numai, care împodobeau scena, dar și pletele fetelor.

Inițiatorul și organizatorul festivalului „Regina Sânzienelor”, Dumitru Parasca, a fost prezent pe scenă atât alături de primarul Vasile Iliuț, cel care l-a provocat să mute evenimentul la Vicovu de Sus, mulțumindu-i pentru sprijin, cât și împreună cu „Sânzienele Bucovinei”, grațioasele fete care au cântat și au dansat, în aplauzele publicului.

Frumoase momente au avut și alte formații, din localitățile din jur, iar după numărul pregătit de „Regina Sânzienelor” de anul trecut a urmat cel al concurentelor înscrise anul acesta în competiție.

Din cele peste 30 de concurente din țară și de peste hotare, premiul cel mare, „Regina Sânzienelor” a fost obținut de Luciana Matei, din Prahova, dar și de Andreea Măiastra Aron, iar titlul de " Prințesă a Sânzienelor" a fost adjudecat de Iza Maria Negru, din Suceava.

După festivitatea de premiere, cei prezenți au fost poftiți la masă, organizatorii evenimentului oferind peste 3000 de sarmale, dar și altele de-ale gurii și poftei, la Vad Martin, unde s-a desfășurat și Balul Sânzienelor, distracția prelungindu-se până târziu în noapte, inclusiv cu un foc de tabără.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Regina Sânzienelor” – frumusețe, talent și tradiție, într-un festival unic în țară.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Regina Sânzienelor” – frumusețe, talent și tradiție, într-un festival unic în țară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei