vineri, 28 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 150 (8679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,977 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6263 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Între 28-30 iunie

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Rădășeni îşi sărbătoreşte hramul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 28-30 iunie 2024, Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Rădășeni își deschide porțile pentru a sărbători hramul, un eveniment cu o profundă semnificație spirituală pentru comunitatea locală și nu numai.

Fiecare din cele trei zile are un program liturgic deja stabilit. De-a lungul anilor, această sărbătoare a fost îmbogățită și prin cinstirea ctitorilor Bisericii, precum și prin venerarea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Portărița, o icoană de o valoare spirituală inestimabilă, veche de peste 100 de ani.

 

Programul Liturgic

Sărbătoarea începe vineri, 28 iunie, cu Slujba Aghesmei Mici și Taina Sfântului Maslu, la ora 8:00, urmate de Slujba Vecerniei Mari cu Litie, la ora 17:00. Sâmbătă, 29 iunie, programul continuă cu Utrenia, la ora 7:00, Acatistul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, la 8:30, Sfânta Liturghie, la 9:15, pomenirea celor adormiți, la 12:00, și agapa creștină, la 12:30.

Duminică, 30 iunie, ziua începe tot cu Utrenia, la ora 7:00, urmată de Acatistul Maicii Domnului Portărița, la 8:30, și Sfânta Liturghie, la 9:15. La ora 12:00, se va oficia pomenirea ctitorilor Bisericii, iar la 12:30, credincioșii sunt invitați la o nouă agapă creștină. Seara se încheie cu Acatistul de Mulțumire și rugăciuni de binecuvântare, la ora 17:30.

„În fiecare an prăznuirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel este prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru noi, cei care îi avem ocrotitori și mijlocitori înaintea lui Dumnezeu, și pentru toți cei trec pragul Bisericii noastre.

De multă vreme, a doua zi de hram, au fost cinstiți și pomeniți ctitorii Bisericii, iar de câțiva ani noi cinstim și prăznuim împreună și Sfânta Icoană a Maicii Domnului Portărița, care se găsește în Biserica noastră de peste un secol.

Alese mulțumiri domnilor consilieri, doamnelor gospodine și tuturor celor ce participa la organizarea și desfășurarea hramului”, este mesajul preotului paroh Constantin Aioanei.

Hramul Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Rădășeni este mai mult decât o simplă sărbătoare religioasă. Preotul Petru Irimescu, unul dintre cei mai căutați duhovnici, a slujit cu inima deschisă timp de aproape trei decenii la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Rădășeni, aducând lumină și speranță în viața credincioșilor săi.

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” sau Biserica Albă, cum mai este cunoscută, este așezată în centrul localității Rădăşeni şi este renumită în toată ţara pentru Icoana Maicii Domnului, cunoscută ca fiind făcătoare de minuni, racla cu Sfinte Moaşte şi preotul care a înmulţit harul şi dragoste, Părintele Petru Irimescu. Icoana Maicii Domnului, pictată în Sfântul Munte Athos, a ajuns la Rădăşeni de la Mănăstirea Râşca în anul 1921, în timpul unei mari secete. La sfârșitul rugăciunilor pentru ploaie, apa căzută din ceruri i-a bucurat pe locuitorii satelor din zonă şi icoana n-a putut fi dusă mai departe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Rădășeni îşi sărbătoreşte hramul.
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Rădășeni îşi sărbătoreşte hramul5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei