joi, 27 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 149 (8678)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6489 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiție

Flutur a semnat certificatul de urbanism pentru construcția rețelelor de gaz din Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței și Moldovița

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat miercuri, 26 iunie, Certificatul de urbanism pentru înființarea rețelei de gaz metan în comunele Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței și Moldovița. Rețeaua de gaz care va deservi aceste localități va avea o lungime de 110,5 km și va include 5.274 de branșamente. Valoarea totală a acestui proiect este de 121.837.040 lei.

Gheorghe Flutur a precizat că implementarea acestor proiecte contribuie decisiv la dezvoltarea comunităților și a zonei. Flutur a subliniat beneficiile majore pentru populație. “Gazul metan înseamnă o sursă alternativă de încălzire la lemnul de foc folosit până acum. De asemenea, acesta oferă posibilitatea deschiderii și de mici afaceri care pot folosi gazul metan în diverse procese tehnologice”, a transmis șeful administrației județene.

Gheorghe Flutur a amintit că instituția pe care o conduce continuă să elaboreze și să pregătească documentații pentru extinderea rețelelor de gaz în localitățile din județ. “Această inițiativă are scopul de a moderniza infrastructura și de a îmbunătăți condițiile de trai ale locuitorilor, oferindu-le surse alternative și mai eficiente de încălzire și energie. Actualul Program include 59 de primării din județul Suceava, toate având proiecte similare pentru aducțiunea de gaz metan. La finalizarea acestor proiecte în valoare de peste 230 milioane euro, gradul de conectare la gazele naturale va fi de peste 50% în județul Suceava”, a arătat Flutur.

El a amintit că, pe parcursul ultimilor ani, în județul Suceava au existat, sunt sau vor fi în implementare proiecte de extindere și modernizare a rețelelor de gaze naturale din localitățile Vatra Dornei, Pojorâta, Dorna Arini, Adâncata, Hănțești, Salcea, Liteni, Udești, Verești, Fântânele, Bălcăuți, Siret, Zvoriștea, Zamostea, Valea Moldovei, Capu Câmpului, Rădășeni, Cornu Luncii, Fântâna Mare, Boroaia, Bogdănești, Forăști, Fundu Moldovei, Horodniceni, Milișăuți, Solca, Arbore, Iaslovăț, Volovăț, Burla, Cajvana, Botoșana, Pârteștii de Jos, Cacica, Berchișești, Drăgoiești, Ciprian Porumbescu, Mănăstirea Humorului, Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței, Moldovița, Vadu Moldovei, Preutești, Marginea, Horodnic de Sus, Bunești, Vulturești, Hârtop, Gura Humorului, Păltinoasa, Rădăuți, Dornești, Poiana Stampei, Coșna, Dorna-Arini, Dorna Candrenilor, Șaru Dornei, Vicovu de Jos, Mușenița, Bilca, Vicovu de Sus, Frătăuții Noi, Frasin, Stulpicani, Ostra, Câmpulung Moldovenesc, Suceava, Cajvana, Grănicești, Comănești, Siminicea, Gălănești, Voitinel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a semnat certificatul de urbanism pentru construcția rețelelor de gaz din Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței și Moldovița.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur a semnat certificatul de urbanism pentru construcția rețelelor de gaz din Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței și Moldovița3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei