miercuri, 26 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 148 (8677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6489 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediția a XIV-a

Au început înscrierile la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 19-25 august, la Fălticeni va avea loc a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” (FITT „Birlic”), organizat de Asociaţia „Fălticeni Cultural”, cu sprijinul partenerilor, sponsorilor şi autorităţilor.

Organizatorii doresc ca jurizarea secţiunii dedicate trupelor de teatru din ţară și străinătate, trupe formate din liceeni și tineri având vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani, să se facă în Sala mare a Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” şi la Sala „Draga Olteanu Matei”, cu prezenţa fizică a trupelor de teatru concurente şi, doar în mod excepţional, dacă situaţia o va impune, iau în calcul ca juriul format din actori, regizori, coregrafi, studenţi la actorie să vizioneze înregistrărilor video cu piesele înscrise în concurs. La fel se vor face și jurizările pentru cealaltă secţiune, Monolog/Recitare, care se adresează copiilor și tinerilor având vârsta cuprinsă între 7 și 25 de ani.

Așa cum ne-a precizat preotul Liviu Mihăilă, președintele Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, cei care doresc să participe la acest festival trebuie să trimită până pe 7 august, pe DVD sau pe stick, pe adresa: Asociaţia „Fălticeni Cultural”, str. Republicii, bl. 32, sc. E, et. 1, ap. 3, înregistrările spectacolelor de teatru și ale recitărilor de poezie sau monolog. Evaluarea tuturor înregistrărilor trimise va avea loc în perioada 8-12 august, iar anunţarea concurenţilor care au câștigat preselecţia se va face în perioada 13-15 august.

Juriul va invita la festival maximum 10 trupe de teatru și maximum 50 de participanţi pentru secţiunea Monolog/Recitare. Durata unui spectacol de teatru nu trebuie să depășească 120 de minute, maximum 30 de minute fiind acordate montării, iar durata monologului sau a recitării de poezie nu trebuie să depăşească 15 minute. Valoarea totală a premiilor este estimată la 10.000 lei, organizatorii asigurând doar masa şi cazarea participanţilor, fără a le deconta transportul.

 

”Draga Film Fest”, la Fălticeni

Draga Film Fest”,aflat la a patra ediţie, este un festival de film documentar şi de film de scurt metraj organizat în memoria actriţei Draga Olteanu Matei (1933-2020). Festivalul va avea loc tot între 19 şi 25 august, în cadrul festivalului FITT „Birlic”, iar termenul limită de înscriere este 7 august. Festivalul se va desfăşura pe două categorii, una competiţională, care include secțiunea de film de scurt metraj şi secțiunea de film documentar, şi o categorie în care vor avea loc proiecţii de filme documentare în afara concursului.

Competiția de film este deschisă regizorilor, producătorilor şi coproducătorilor de film din România şi din Republica Moldova, realizatorilor tv și studenţilor de la facultăţile de imagine și regie film. Vor avea prioritate în competiţie filmele prezentate în premieră naţională. Nu se acceptă documentare realizate cu rol de publicitate sau propagandă, iar dacă filmul conţine dialoguri în altă limbă decât română, acestea trebuie subtitrate în limba română. Filmele vor fi trimise pe adresa Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, prin curierat sau poştă, fiind luate în considerare doar înscrierile finalizate până pe 7 august 2024.

Organizatorii vor acorda șase premii principale (Marele premiu, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cea mai bună imagine, Premiul pentru cel mai bun montaj, Premiul pentru cel mai bun documentar de televiziune, Premiul Asociaţiei Fălticeni Cultural), la care se adaugă premii speciale și menţiuni.

Informaţii suplimentare legate de toate secţiunile festivalurilor de teatru şi de film puteţi obţine la tel. 0743 102 992 sau puteţi solicita pe adresa de e-mail asociatiafalticenicultural@yahoo.com. 

 

Un festival cu tradiție

Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret ”Gr.V. Birlic” a fost inițiat în anul 2011 și, de atunci, a devenit o tradiție estivală a orașului Fălticeni. În fiecare vară, timp de șapte zile, fălticenenii și vizitatorii au ocazia să participe la un veritabil maraton cultural. Festivalul prezintă spectacole ale unor teatre renumite, adresate atât copiilor, cât și adulților, concerte live, lansări de carte și multe alte surprize artistice pregătite special pentru această ocazie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au început înscrierile la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”.
 Vizualizări articol: 339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Au început înscrierile la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei