marţi, 25 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 147 (8676)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,977 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6462 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Speranță

ÎPS Calinic nădăjduiește că urmașii lui Flutur și Lungu la conducerea Consiliului Județean și a Primăriei Suceava vor avea în atenție Biserica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a transmis la finalul Slujbei de Sânziene oficiată, luni, la Mănăstirea ”Sf. Ioan cel Nou”, că nădăjduiește ca urmașii lui Gheorghe Flutur și Ion Lungu la conducerile Consiliului Județean și a Primăriei Suceava vor avea în atenție comunitatea și Biserica așa cum le-au avut cei doi. În cuvântul său, ÎPS Calinic a ținut să le mulțumească actualului șef al administrației județene, Gheorghe Flutur, și actualului primar al Sucevei, Ion Lungu, pentru tot sprijinul acordat Bisericii. „Indiferent pe ce treaptă politică vor fi actualul președinte al Consiliului Județean, domnul Gheorghe Flutur, și actualul primar al municipiului Suceava, domnul primar Ion Lungu, recunoștința mea va fi una permanentă. Pentru că de patru ani de zile acești doi oameni ne-au susținut de fiecare dată când le-am solicitat ajutorul. Nădăjduim și avem încrederea în prea milostivul Dumnezeu că urmașii excelențelor lor vor avea în atenție comunitatea, respectiv Biserica”, a spus Înaltpreasfințitul Calinic.

În același timp, el a ținut să mulțumească Guvernului României, Ministerului Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, pentru continuarea fără întrerupere a lucrărilor de restaurare și consolidare a întregului ansamblu monahal de la Mănăstirea ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava. „Mulțumesc și Secretariatului de Stat pentru Culte, care a onorat cererile de finanțare ale parohiilor și mănăstirilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, având șantiere în plină desfășurare, și nu în ultimul rând Consiliului Județean, Prefecturii și Primăriei municipiului Suceava, care ne-au susținut proiectele”, a mai declarat ÎPS Calinic.

El a spus că vrea să îi bucure pe suceveni cu mai multe vești bune. „În sfârșit Comisia Monumentelor a acreditat continuarea lucrărilor la parcarea din zona apropiată mănăstirii, a aprobat construirea unui altar de vară pentru a nu mai sluji pe scenă și a aprobat construirea unui muzeu. Și cel de-al patrulea proiect aprobat este casa Crimca, o casă care are în atenție o abordare socială. Și printre cele multe, aș spune eu, binecuvântate de Dumnezeu se numără și începerea construirii noului cămin pentru bătrâni în apropierea Mănăstirii Teodoreni. Așa că cei care doriți să vă înveșniciți prin actul creator o puteți face”, a mai afirmat arhiepiscopul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Calinic nădăjduiește că urmașii lui Flutur și Lungu la conducerea Consiliului Județean și a Primăriei Suceava vor avea în atenție Biserica.
 Vizualizări articol: 1793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
ÎPS Calinic nădăjduiește că urmașii lui Flutur și Lungu la conducerea Consiliului Județean și a Primăriei Suceava vor avea în atenție Biserica3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei