Polițiștii au fost nevoiți să intervină, vineri seară, într-un caz de violență în familie destul de delicat din satul Bulai, comuna Moara, cel mai trist fiind faptul că în scandal sunt implicați și doi copii.
În jurul orei 22:30, polițiștii Secției Rurale Șcheia au fost sesizați direct de o femeie care a anunțat că soțul ei provoacă scandal și distrugeri la domiciliu.
Un echipaj deplasat la fața locului i-a găsit pe cei doi soți care sunt căsătoriți de 13 ani și care au împreună doi copii.
Din cercetări a rezultat că între cei doi soți au izbucnit în ultima perioadă mai multe conflicte, generate de episoade de gelozie.
Vineri noaptea, femeia a ajuns acasă cu mașina - pe strada Universității - iar la intrarea acesteia în curte soțul a început să facă scandal și să arunce cu obiecte, fără însă a o lovi pe femeie.
După audieri, polițiștii au constatat că situația este delicată și poate degenera. Femeia a declarat că dorește să depună plângere penală pentru distrugerea unor bunuri.
În noaptea de vineri spre sâmbătă s-a decis emiterea unui ordin de protecție și evacuarea bărbatului din locuință:
”În urma consultării procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava s-a decis emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva agresorului. În cursul nopții, polițiștii Secției Șcheia au emis ordinul de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, valabil până pe 27 iunie, ora 00:30.
Totodată, s-a dispus evacuarea agresorului din locuința comună și păstrarea unei distanțe de 50 de metri față de locuință și de victime, respectiv soție și cei doi copii.
În continuare s-a procedat la reintegrarea în locuința comună a victimei și a celor doi copii minori”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.
Ofițerul a mai subliniat că agresorului i s-a adus la cunoștință faptul că nerespectarea/ încălcarea oricăreia din măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Conform actualelor prevederi legale, polițiștii care intervin la cazuri de violență domestică pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecție provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aștepte un ordin judecătoresc.
Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică.
Dacă se emite ordinul, agresorul este evacuat din locuință.