Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 145 (8674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Scos din tipar

A fost lansat al doilea număr al revistei „Treptele devenirii”, un jurnal al voluntarilor Colegiului Tehnic Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de elevi entuziaști, profesori și colaboratori apropiați au luat parte joi, la Casa de Cultură din Rădăuți, la lansarea celui de-al doilea număr al revistei „Treptele devenirii”, un jurnal bogat al voluntarilor Colegiului Tehnic Rădăuți, care încununează activitatea de un an de zile a elevilor care au dăruit timp și sprijin comunității.

„Treptele devenirii” este o monografie a activităților desfășurate de elevii voluntari, în paginile căreia se regăsesc mărturii impresionante ale acțiunilor comunitare, texte și imagini care surprind pulsul vieții elevilor dincolo de holurile și băncile școlii.

„Un vis împlinit, aș zice, căci apariția unei astfel de reviste reprezintă un suport de referință, dând măsură muncii depuse, oferind informații cheie despre ceea ce înseamnă activitatea de voluntariat la Colegiul Tehnic Rădăuți”, a dezvăluit prof. dr. Aurica Daneliuc, atât coordonatoarea publicației, precum și a acțiunilor elevilor voluntari de la colegiul rădăuțean.

Evenimentul de lansare de joi s-a bucurat de prezența unor invitați speciali, care susțin și apreciază deopotrivă activitățile de voluntariat demarate de colectivul Colegiului Tehnic.

Arhimandrit Nectarie Clinci – preot stareț la Mănăstirea Sihăstria Putnei, Cristi Hurjui – consilier eparhial din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava – inspector școlar general adjunct Petru Crăciun și inspectorii școlari Tatiana Vântur, Mihaela Acatrinei și Beatrice Filipiuc - au onorat festivitatea.

Cuvântul de început i-a aparținut directoarei Mihaela Niculina Moisuc, care a subliniat că, în urmă cu doi ani, a convenit cu prof. Aurica Daneliuc ca activitățile de voluntariat ale elevilor, de ajutorare a persoanelor aflate la nevoie, a vârstnicilor, a copiilor cu diferite nevoi și deficiențe, să devină o constantă la CTR.

 

Element de identitate al colegiului

Aurica Daneliuc a menționat că editarea revistei SNAC (Sistemul Național de Acțiune Comunitară care dezvoltă și promovează activitățile de voluntariat realizate de către elevi și cadre didactice) este urmarea firească a implicării celor peste 30 de cadre didactice și 500 de elevi la organizarea și derularea unui număr impresionant de activități pe parcursul a doi ani școlari.

Aceasta a declarat: „Ne dorim mult ca revista să fie un element de identitate pentru colegiul nostru, pentru voluntarii școlii. (...)

Este o revistă a prezentului, în care elevii voluntari și cadre didactice comunică și se comunică, pentru că toți au ceva de spus despre experiențele trăite”.

Aurica Daneliuc a mai specificat că „Treptele devenirii” este ”o revistă trudită, pentru că toți și fiecare în parte dintre cei care au conceput-o au muncit mult, au scris și rescris cuvinte, propoziții, fraze, au gândit structura, respectând rigorile unei reviste școlare, au căutat imagini care să fie în concordanță cu titlul, cu rubricile, articolele, eseurile, creațiile literare, dar mai ales cu mesajele transmise.

Este o revistă a unui colectiv de redacție format din voluntari dedicați, responsabili, care cred în oportunitatea editării ei, fie și din simpla dorință de a comunica colegilor, profesorilor, părinților, tuturor celor interesați, frânturi din viața și experiența lor.

De ce <Treptele devenirii>?! Așa cum am consemnat și în Editorial, titlul revistei este metafora prin care am dorit să sugerăm dezvoltarea personală a fiecăruia dintre cei care practică voluntariatul. Fiecare faptă bună înseamnă urcarea unei trepte spre împlinirea interioară. Cu fiecare treaptă urcată, simțim că aparținem unei comunități față de care avem responsabilități.

(...) În calitate de coordonator al revistei, mi-am propus ca elevii voluntari, atât cei din colectivul de redacție, dar și ceilalți, să-și exerseze înclinațiile jurnalistice și literare, la nivelul lor de pregătire, de sensibilitate, de trăire a evenimentelor la care au fost părtași”, a mai spus Aurica Daneliuc.

Mărturii ale voluntarilor

Entuziaști, au luat cuvântul pe scenă, rând pe rând, elevii care s-au implicat în acțiunile SNAC și care au contribuit la realizarea revistei.

Adolescenții au apreciat că în ultimii doi ani școlari activitatea de voluntariat din cadrul Colegiului Tehnic Rădăuți a fost una extrem de rodnică, fiind inițiate și desfășurate numeroase acțiuni și programe comunitare, vizând obiectivele generale ale Strategiei Naționale de Acțiune Voluntară.

Faptele bune, motivate permanent de dragostea de oameni și de adâncă credință, i-au determinat pe elevi să stăruie în promovarea valorilor de solidaritate și generozitate.

Fie că a fost vorba despre sprijinirea persoanelor de vârsta a treia din căminele de bătrâni, a persoanelor fără adăpost, fie a copiilor instituționalizați, voluntariatul i-a împlinit, i-a maturizat, i-a emoționat și le-a adus satisfacții aparte.

Fiecare întâlnire a fost ca o lecție, au mărturisit voluntarii: lecția credinței, lecția iubirii de oameni, lecția binefacerii – într-un cuvânt, lecția omeniei.

Conținutul revistei a fost apreciat și la nivel județean, Tatiana Vîntur, inspector școlar pentru educație permanentă, oferind colectivului redacțional Premiul I în cadrul Concursului de reviste școlare și jurnalistică.

Felicitări au transmis și ceilalți invitați atât organizatorilor evenimentului, voluntarilor, profesorilor, cât și celorlalți care au urcat pe scenă – copii de la Centrul Social Maria Ward, beneficiari ai acțiunilor elevilor, dar și Grupul Tradițional „Dor” din Moara, coordonat de prof. Constantin Irimia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost lansat al doilea număr al revistei „Treptele devenirii”, un jurnal al voluntarilor Colegiului Tehnic Rădăuți.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A fost lansat al doilea număr al revistei „Treptele devenirii”, un jurnal al voluntarilor Colegiului Tehnic Rădăuți5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei