joi, 20 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 143 (8672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6489 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ediția a doua

Gala „Excelența în educația din mediul rural - zona Fălticeni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În seara zilei de sâmbătă, 15 iunie, în Piața „Nada Florilor” din municipiul Fălticeni, a avut loc evenimentul „Excelenţa în educaţia din mediul rural – zona Fălticeni”, ediția a doua, organizat de Asociaţia „Fălticeni Cultural”, în cadrul programului „Zilele Culturii Fălticenene” – 2024. Nominalizările au fost făcute până la începutul lunii iunie, în cadrul Galei fiind prezentate poveștile de succes ale profesorilor și învățătorilor din mediul rural implicați în comunitate, care au avut proiecte cu impact pentru sat sau ai căror elevi au obținut rezultate foarte bune la olimpiadele și concursurile școlare.

Așa cum a precizat preotul Liviu Mihăilă, președintele Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, prin aceste premii asociaţia pe care o reprezintă își propune să recunoască și să celebreze public munca și realizările excepționale ale unor dascăli deosebiți, apreciați de elevi, părinți, colegi și de întreaga comunitate în care își desfășoară activitatea. 

Ștefania Mihăilescu, prezentatoarea galei, a vorbit despre dăruirea pe care o au profesorii și învățătorii din satele sucevene și modul în care aceste cadre didactice caută fel de fel de metode pentru a face dintr-o școală, care de multe ori funcționează într-o clădire veche, una cât mai modernă prin dăruire.

„Unul din cinci copii din mediul rural abandonează școala. Cu toate acestea, există și copii care au rezultate remarcabile și reușesc să ajungă la absolvire grație implicării zilnice a unor dascăli cu har care sunt în sălile de clasă pentru ei. În această gală vom premia acești dascăli pentru că au nevoie de recunoaștere, de susținere, pentru ca munca lor să fie depusă și cu entuziasm și în următorii ani școlari”, a spus Ștefania Mihăilescu.

Andreea - Ionela Dohotaru, președinta juriului care a desemnat câștigătorii trofeelor oferite de Asociaţia „Fălticeni Cultural”, a precizat: „Vreau să îl felicit pe părintele Liviu Mihăilă pentru toate activitățile pe care le organizează, dar astăzi, în special, pentru onoarea și pentru valorizarea cadrelor didactice din mediul rural pe care le reprezint, având în vedere că mi-am desfășurat activitatea 23 de ani din 25 în mediul rural și pot să spun că și acolo se desfășoară educație de foarte bună calitate”.

 

Învățătoarea Elena Ionescu din Brădățel, premiu de excelență pentru întreaga carieră

Pe lângă cele trei trofee primite de profesorii Viorel Iacob, Georgeta Meleștean și Petrică Munteanu, a fost acordat și un premiu de excelență pentru întreaga carieră învățătoarei Elena Ionescu, din satul Brădățel, comuna Horodniceni, „pentru că ne-am gândit și la cei care nu mai sunt în activitate acum, dar au făcut foarte, foarte multe lucruri”, după cum ne-a spus preotul Liviu Mihăilă, președintele Asociației „Fălticeni Cultural”.

„Pentru că sunt aici decanul de vârstă, nu am să spun câte trăiri, câte emoții, câte succese, câte rezultate s-au perindat în cei peste 40 de ani de vechime în învățământ, ci doar am adus pentru dumneavoastră, Fălticeniului, sufletul satului. Mulțumesc tuturor celor care au apreciat, care au avut un cuvânt de spus pentru dascălii din mediul rural, iar foștilor mei elevi aș vrea să le transmit un gând: Să știe un adevăr. Mi-a păsat! Chiar mi-a păsat!”, a fost mesajul învățătoarei Elena Ionescu.

Frumusețea și profunzimea unei existențe simple, în armonie cu natura și cu ritmurile ancestrale ale vieții, au fost scoase în evidenţă de învățătoarea Elena Ionescu prin recitarea poezii „Sufletul satului” de Lucian Blaga, satul reprezentând o formă de veșnicie, un loc unde timpul curge diferit, mai lent și mai profund, fiecare gând și sentiment este trăit la o intensitate mai mare, sugerând că adevărata esență a umanității se găsește în simplitate și în armonia cu natura.

Fiecare nominalizare a adus bucuria întâlnirii cu dascăli minunați care creează valori. Unii au prezentat rezultatele proprii, alții rezultatele obținute de elevii talentați pe care îi îndrumă sau au făcut referire la alți colegi care și-au adus contribuția la rezultatele de excepție ale elevilor din școlile din mediul rural.

                                                        

Gala „Excelența în educația din mediul rural”, ediția a II-a, 15 iunie 2024

Juriu:

Andreea-Ionela Dohotaru - Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”/Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni;

Dorina Todirică - profesor/director - Școala Gimnazială „Artur Gorovei” Bunești

Vasile Pohoață - profesor/director - Școala Gimnazială Băișești

Premianți și nominalizați:

Viorel Iacob - profesor de TIC, educație tehnologică - Școala Gimnazială Nr. 1 Vadu Moldovei - Trofeul Asociaţia ”Fălticeni Cultural”;

Georgeta Meleștean - profesor de religie - Școala Gimnazială „Vasile Tomegea” - Boroaia - Trofeul Asociaţia ”Fălticeni Cultural”;

Petrică Munteanu – director/profesor educație fizică Școala Gimnazială ”Luca Gavril” Drăgușeni, loc. Drăgușeni, jud. Suceava - Trofeul Asociaţia ”Fălticeni Cultural”;

Elena Ionescu - învățătoare pensionară, cu domiciliul în localitatea Brădățel, comuna Horodniceni, jud. Suceava - Premiul de excelență pentru întreaga carieră;

Mihaela-Loredana Munteanu - profesor învățământ primar - Școala Gimnaziala ”Luca Gavril” Drăgușeni, comuna Drăgușeni – nominalizare;

Ana Iordachi - profesor învățământ primar, director, Școala Gimnazială ,,Ion Lovinescu” Rădășeni – nominalizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gala „Excelența în educația din mediul rural - zona Fălticeni”.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Gala „Excelența în educația din mediul rural - zona Fălticeni”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei