joi, 20 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 143 (8672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9771 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6489 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Buchet de reușite la nivel județean, regional și național ale elevilor de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”

Olimpiada Națională din Aria Curriculară „Tehnologii”, domeniul Industrie Textilă și Pielărie, se adresează elevilor capabili de performanțe deosebite în domeniul studiat. Acestea urmăresc să stimuleze elevii cu performanţe înalte sau care au interes şi aptitudini deosebite în domeniul ştiinţific şi tehnico-aplicativ. Așa se face că, an de an, elevii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, de la specializările amintite, îndrumați și pregătiți cu atenție de profesorii lor, participă la această olimpiadă și se află mereu pe podium.

Anul acesta s-au remarcat următorii elevi: Bălău Denisa-Florentina (clasa a XI-a F), prof. coord. Crăciun Florentina, Țuca Mariana-Silvia, Stanciu Geanina, Suseanu Claudia - Locul 1 (etapa județeană), Păscărița Antonia (clasa a XII-a G), prof. coord. Țuca Mariana Silvia, Stanciu Geanina, Suseanu Claudia, Scripcă Ionela - Locul 1 (etapa județeană). De asemenea, eleva Păscărița Antonia(clasa a XII-a G), prof. coord. Țuca Mariana Silvia, Stanciu Geanina, Suseanu Claudia, Scripcă Ionela, a obținut, la etapa națională a acestei olimpiade, un binemeritat Premiu special pentru originalitate.
Un concurs extrem de solicitant, în care elevii pot să își exprime imaginația, talentul, creativitatea este Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”, competiție ce are drept scop valorificarea patrimoniului cultural și local, valorificarea elementelor tradiționale prin dezvoltarea la elevi a interesului pentru arta populară românească, pentru păstrarea și învățarea ei. Și aici, bine pregătiți și foarte motivați, elevii de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” s-au situat pe podium: Moldoveanu Maria (clasa a XI-a H), prof. coord. Stanciu Geanina – locul 2, Ionel Mihaela(clasa a XI-a H),prof. coord. Scripcă Ionela– tot locul 2.

Un concurs desfășurat în colaborare cu școlile din județ, unde elevii își pot etala potențialul creator, imaginația, măiestria de a crea, de a se plia pe linia modei, la trendul acesteia și unde talentul, perseverența și, nu în ultimul rând, simțul estetic trebuie să se îmbine armonios este concursul intitulat ,,Stil și eleganță”.Cu grație, bine pregătite, dar și extrem de emoționate, elevele de la CT „Mihai Băcescu” s-au întors victorioase și de la această competiție. Astfel, Macovei Andreea-Nicoleta(clasa a X-a Ap), prof. coord. Scripcă Ionela, Țuca Mariana-Silvia, a ocupat locul al II-lea, iar Macovei Giulia-Elena (clasa a X-a H), prof. coord. Stanciu Geanina, Crăciun Florentina, a primit o Mențiune.

La Concursul ,,O meserie pentru fiecare”,etapa județeană, sunt promovate excelența profesională, valorile etice, creativitatea, dar și fair-play-ul competițional. Scopurile acestui concurs sunt promovarea ideii de competiţie şi performanţă la disciplinele de specialitate prevăzute în curriculumul şcolar, precum şi încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de aplicare practică a cunoștințelor teoretice.Pregătindu-se pentru un astfel de concurs, elevii au ocazia să afle o mulţime de lucruri noi, pe care poate nu le-ar fi aflat dacă nu ar fi participat la competiţie. De asemenea, pregătirea pentru concursuri îl poate orienta pe elev către o viitoare carieră.

Anul acesta, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” a reușit să aducă la Fălticeni foarte multe premii: domeniul Electronică automatizări, la clasa a 9-a, elevii Boghian Marius și Oiaga Rafael-Mihnea (9E), pregătiți de prof. Savu Elena și Onuțu Daniela-Elena, au obținut locul 1, la fel cum au obținut și colegii lor de la clasa a 10-E, Drobotă Alexandra-Ioana și Ștefăroi David-Teodor, prof. coord. Onuțu Elena-Daniela și Savu Elena. La domeniul Electric/Electrotehnic/Electromecanic, la clasa a 10-a, elevii Adochiți Bogdan-Ciprian și Mărănduca Mihail, din clasa a 10-a F, pregătiți de prof. Savu Elena și Marian Valentin, au ocupat locul I, iar colegii lor mai mici, de la clasa a 9-a F,  Munteanu Sebastian-Ioan și Oșlobanu David-Ioan, coordonați de prof. Savu Elena și Dumbravă Samuel-Viorel, au primit premiul al II-lea. Mențiune au primit elevii participanți la concurs - domeniul Mecanică– Timofte Constantin și Vîrlan Iulia-Miruna, din clasa a 9-a G, pregătiți de prof. Pădurariu Mioara.

La domeniul Alimentație publică, după ce au fost pregătite de prof. Amănioaiei Andrei-Cosmin, Avădănei Elena-Daniela și Murărescu Marineta, elevele Pintilie Andreea-Mădălina și Timofte Spiridon Maria-Denisa (10 K) au reușit să obțină locul al II-lea. Nu în ultimul rând, la domeniul Industrie textilă au fost obținute două locuri 2 de către echipajele formate din elevele: Vizitiu Daria-Georgiana, Pinticanu Ramona-Mihaela (9 H), coordonate de profesoarele Țuca Mariana-Silvia și Scripcă Ionela, și respectiv Macovei Giulia-Elena și Pricob Maria-Carmina (10H), pregătite de profesoarele Crăciun Florentina și Stanciu Geanina.

O altă competițiecare a adus noi premii colectivului de elevi și profesori ai Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” a fost Concursul Național „Știu și aplic”.Aceasta are scopulde a conştientiza nivelul de pregătire al tinerilor, anterior intrării lor pe piața forței de muncă, cu privire la riscurile profesionale, la drepturile și obligațiile lucrătorilor. Obiectivul principal al concursului este încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei Securitate şi sănătate în muncă.

Bine pregătiți, membrii echipajului de la CTMB au ocupat locul al III-lea. Este vorba despre elevii Macovei Andreea și Moldoveanu Florin (X-a Ap), pregătiți de profesoara Scripcă Ionela.

 

Elevii de la CT „Mihai Băcescu”, premianți și la concursul organizat de Facultatea DIMA, din Iași

Un concurs, de acum cu tradiție pentru Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” este cel organizat de Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Este vorba despre Concursul Național de Creație Textilă „Junior Designer”, aflat deja la cea de a XV-a ediție. Elevii din Fălticeni au adunat în palmaresul acestei ediții 5 premii I: Bălău Denisa-Florentina, Macovei Giulia-Elena (coordonator prof. Stanciu Geanina), Luca Ilaria-Anamaria, Ungureanu Denisa-Elena, Negoiță Maria-Daniela (prof. Suciu Raluca-Iuliana), 4 premii II: Macovei Andreea și Moldoveanu Florin (coor. prof. Scripcă Ionela), Sofronea Delia-Teodora (prof. Țuca Mariana-Silvia), Pricob Maria-Carmina (prof. Crăciun Florentina), 3 premii III: Găinariu Teona (prof. Suciu Raluca-Iuliana), Cepoi Raluca-Ioana (prof. Crăciun Florentina), Zancu Emanuela (prof. Suseanu Claudia) și 3 Mențiuni: Nechifor Alexandra-Nicoleta și Cara Amalia-Nicoleta (prof. Suciu Raluca-Iuliana) și Filipciuc Elena-Andreea (prof. Trușcan Magdalena-Simona).

 

Voluntariat la CTMB

Concursul Național „Petale-n vânt” este un proiect de caritate și voluntariat, organizat sub forma unor ateliere de lucru, în vederea confecționării unor produse handmade prin diferite tehnici, cu scopul de a oferi sprijin financiar unor instituții social-comunitare și de a promova necesitatea înțelegerii modului pragmatic de abordare a educației nonformale. Echipa care a reprezentat Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” și județul Suceava, clasată la concurs pe locul al II-lea, a fost coordonată de profesoarele Mattyllena Boicu și Ionela Scripcă și a avut următoarea componență: elevele Marta Andreica - 10 A, Marta Dumitriu - 10 B. De asemenea, împreună cu cei de la Fălticeni în Proiectul de caritate și voluntariat ”Petale-n Vânt”, care s-a desfășurat pe 18 mai, la Zalău, au participat și un profesor și două eleve de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni.

Liana SĂVESCU-GHENGHEA

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buchet de reușite la nivel județean, regional și național ale elevilor de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buchet de reușite la nivel județean, regional și național ale elevilor de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei