Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 140 (8669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5135 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Elevii Colegiului „Nicu Gane” din Fălticeni, pe podium la Eco-nomia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șase eleve de la Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni, Selena Mărănduca, Simina Brăneanu, Roxana Chiriac, Alice Gîm, Mara Gavriluță și Roxana Norocel, împreună cu profesoara Luminița Corbu, au participat la București la o competiție din domeniul economiei finanțată de Raiffeisen Bank, Eco-nomia, organizată de Junior Achievement Romania.

Evenimentul a fost o oportunitate pentru elevii din Fălticeni de a prezenta inițiativa lor de protejare a lebedelor de pe acumulările de apă din Fălticeni și de a concura cu elevi din toată țara pe teme de economie.

„Ideea proiectului a pornit de la doamna profesoară Luminița Corbu, care ne-a inspirat să combinăm preocuparea față de protejarea mediului cu cunoștințele economice dobândite, alegând subiectul lebedelor pentru că acestea au avut de suferit din cauza hranei necorespunzătoare, care a dus la îmbolnăvirea de gripă aviară.

Lebedele au constituit un punct de interes și în trecut, fiind mediatizate în cadrul jurnalelor de știri la televiziunile naționale  în anul 2021.

Proiectul a fost unul riguros, având mai multe puncte prin care s-a urmărit dezvoltarea unei acțiuni economice de protejare a mediului, fiecare fiind atent evaluat de către un juriu format din specialiști. Eforturile noastre au fost răsplătite când am fost anunțate că am câștigat o finanțare în valoare de 5.000 de lei, sumă care va fi folosită în scopul modernizării  Colegiului Național <Nicu Gane>.

Competiția a reprezentat o șansă de a aborda o problemă locală, de a deveni mai conștienți cu privire la mediul înconjurător și ce are el de oferit, dar și de a promova  colegiul nostru”, ne-au precizat participantele la proiect.

Eco-nomie pentru comunitatea ta – proiect de sustenabilitate și mediu, a fost lansat de Raiffeisen Bank România și Junior Achievement România pentru liceele din toată țara, având ca scop încurajarea elevilor să adopte atitudini de consumatori responsabili sau de viitori lideri comunitari orientați spre acțiuni sustenabile. Astfel, liceele pot beneficia de resurse educaționale pentru activități la clasă, dar și de sprijin financiar pentru inițierea și gestionarea de proiecte pentru dezvoltare comunitară sustenabilă.

Cele mai bune proiecte propuse de licee au fost desemnate la finalul lunii mai, în urma unui proces de jurizare, și au beneficiat de sprijin financiar în valoare totală de 61.000 de lei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului „Nicu Gane” din Fălticeni, pe podium la Eco-nomia.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii Colegiului „Nicu Gane” din Fălticeni, pe podium la Eco-nomia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei