Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 138 (8667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,976 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4612 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

13 iunie

Ziua Eroilor a fost marcată şi la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joi, 13 iunie, în sfânta zi a Înălţării Domnului, în municipiul Fălticeni şi în comunele din zonă au avut loc acţiuni comemorative dedicate eroilor români. Manifestările desfăşurate cu prilejul Zilei Eroilor au fost organizate de Primăria municipiului Fălticeni, în colaborare cu Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, Catedrala „Învierea Domnului” şi Parohia Grădini.

La Monumentul Eroilor din Piața „Nada Florilor”, ridicat în memoria soldaţilor căzuţi la datorie în cele trei războaie, de Reîntregire, Independenţă şi Eliberare, şi realizat de Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război după un proiect al maestrului Ion Irimescu în anul 1998, a fost oficiat serviciul religios de către preoţii Ionuţ Suditu şi Claudiu Hariuc și au fost pomeniţi eroii şi veteranii de război din Fălticeni. După intonarea Imnului naţional al României, în acordurile „Imnului eroilor”, au depus coroane de flori: primarul Cătălin Coman și viceprimarul Constantin Bulaicon din partea Primăriei Fălticeni, Claudia Nechifor – secretar general al Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava, senatorul Gheorghiţă Mîndruţă, reprezentanţii Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, membri ai partidelor politice reprezentate în Consiliul Local Fălticeni, elevi de la şcolile gimnaziale „Alexandru Ion Cuza”, „Ion Irimescu”, „Mihail Sadoveanu” „Ioan Ciurea”, ai Colegiului Naţional „Nicu Gane”, Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” şi Colegiului „Vasile Lovinescu”.

Al doilea eveniment comemorativ a fost organizat, potrivit tradiţiei, în Cimitirul Eroilor din cadrul Parohiei „Sfinţii Voievozi” Grădini. La Monumentul Eroilor de la cimitirul „Grădini” (un ansamblu arhitectural din piatră care redă în mărime naturală un militar cu arama în mâini, dedicat eroilor neamului din diferite regimente înmormântaţi în Cimitirul Grădini, în timpul războiului pentru întregirea neamului din 1916-1919), preoţii slujitori ai Parohiei „Sfinţii Voievozi” Grădini, Neculai Apostol, Bogdan Apostol şi Neculăieş Cristian, au oficiat o slujbă în memoria celor care au căzut pe câmpurile de luptă. Au depus coroane de flori reprezentanţii Detaşamentului de Jandarmi Fălticeni, Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, Poliţiei Municipale şi Consiliului Judeţean Suceava.

Garda de Onoare de la cele două locații a fost asigurată de elevi jandarmi de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Eroilor a fost marcată şi la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ziua Eroilor a fost marcată şi la Fălticeni3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei